AON Open Challenger, осминафиналДимитър Кузманов – Тиаго Монтейро 6-7(4), 3-6Димитър

...
AON Open Challenger, осминафиналДимитър Кузманов – Тиаго Монтейро 6-7(4), 3-6Димитър
Коментари Харесай

Кузманов отстъпи пред Монтейро на осминафинала в Генуа


AON Open Challenger, осминафинал

Димитър Кузманов – Тиаго Монтейро 6-7(4), 3-6

Димитър Кузманов завърши присъединяване си на Чалънджър шампионата в Генуа след проваляне от втория подложен Тиаго Монтейро (№66) на осминафинала. След изцяло равностойния първи сет, в който българинът пропусна няколко шанса за пробив, неговият конкурент осъществя ранен брейк в третия и не изпусна контрола до края на мача.

Кузманов записа по-малко асове (2-4) и направи повече двойни неточности (3-1), като завоюва 65% от точките си на първи сервис (24/37). Монтейро осъществя единствено една от петте си точки за пробив (20%), само че това се оказа задоволително, защото втората ни ракета не съумя да оползотвори нито един от трите си брейкпойнта.

Кузманов избави брейкпойнт в откриващия гейм и завоюва подаването си, само че при 3-2 самият той пропусна три благоприятни условия за пробив. В хода на първия сет и двамата съперници бяха непоклатими на сервис и по този начин се стигна до тайбрек.

Той стартира по-добре за Кузманов, който записа мини-брейк за 2-0. Монтейро обаче последователно обърна развоя на играта и съумя да стигне до сетбол, който осъществя с форхенд по диагонала и по този метод се наложи със 7-6(4).

Доминацията на португалеца продължи и във втория сет, когато осъществя ранен пробив и натрупа стабилен задатък от 3-0. Въпреки напъните на Кузманов международният №66 съумя да запази преднината от три гейма до края, триумфирайки със 7-6(4), 6-3 по-късно под два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР