Антикорупционната комисия води дело срещу убития в петък експолицай Любомир

...
Антикорупционната комисия води дело срещу убития в петък експолицай Любомир
Коментари Харесай

КПКОНПИ съди убития полицай Любо Иванов за 624 хил. лв.

Антикорупционната комисия води дело против убития в петък експолицай Любомир Иванов. Исковата молба в съда е за 624 хиляди лева и е импортирана през 2020 година след инспекция на приходите и разноските му. Повод за това е информация от Специализираната прокуратура, че Иванов е упрекнат като част от незаконната група за произвеждане на цигари без бандерол на Евлоги Станоев-Бирмата и синовете му Георги и Антон.



Акцията против тях е от 2018 година Преди това полицията разкри 4 незаконни заводи за цигари в цялата страна. Евлоги Станоев, синовете му и някогашният служител на реда Любомир Иванов бяха избягали. Обявиха ги за търсене с Интерпол. След това един по един всички се предадоха. Последен в прокуратурата се яви Любомир Иванов - при започване на предходната година. Оттогава е на независимост с парична гаранция, а следствието още не е завършило.

51-годишният Любомир Иванов е поддържал контакти с престъпно проявени до гибелта си. Същото е правил и като чиновник в Министерство на вътрешните работи. През 2008 година беше задържан след скандал в Министерство на вътрешните работи. Тогава в медиите изтече информация от специфични разследващи средства с данни, че настоящи чиновници на Министерство на вътрешните работи предизвестяват бандити за готови акции против тях. Това бяха Любомир Иванов, шеф на престъпния отдел във Второ РПУ, заместник-директорът на ГДБОП Иван Иванов и Георги Радков - шеф на “Икономическа полиция”.

След ареста на Любомир Иванов той беше отхвърлен от Министерство на вътрешните работи. Съдиха го и го оправдаха за теч на класифицирана информация. След това е възобновен на работа от съда. Назначили го в 9-о РПУ през 2014 година, само че той не ходил на работа и го уволнили дисциплинарно. От 2018 година е разследван за присъединяване в групата на Бирмите, които имаха ресторант покрай кооперацията, където живее Иванов в столичния кв. “Хладилника”.

Проверяват се всички връзки на убития някогашен криминалист с водачи от незаконния свят, както и контактите му в чужбина. Иванов бил комбинативен, с доста контакти и постоянно го търсили за разнообразни услуги, оповестява 24 часа.

Въпреки запорите на парите и парцелите си Любомир Иванов не е страдал от липса на пари, настояват хората от квартала, които го познават от времето, когато е бил чиновник в Министерство на вътрешните работи. Официално на негово име има единствено една компания, която не развива активност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР