Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е решила да предяви искови молби в

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е решила да предяви искови молби в
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия иска отнемане на имущество на близък до Ветко Арабаджиев

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е решила да предяви искови молби в окръжни съдилища за над 5 млн. лева, измежду които на доближен на подсъдимия предприемач Ветко Арабаджиев, заяви пресцентърът й. В цената са включени и 13 недвижими парцела, както и 15 моторни транспортни средства.

Искова молба против Красимир Михайлов за над 3 млн. лева, както и лишаване в интерес на страната на 11 недвижими парцела и 5 коли, е импортирана в съда в Русе. Той е упрекнат в машинация с породена имотна щета в огромни размери, а инспекцията е открила доста противоречие сред приходите и собствеността на Михайлов.

В Софийския градски съд се внася иск против Георги Семерджиев в размер на близо 1.5 млн. лева, като в желае е включен също 1 неподвижен парцел и една кола. Семерджиев е с обвиняване от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група за осъществяване на данъчни закононарушения, ръководена от Ветко Арабаджиев. Той е в ареста от май 2019 година по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група, а от декемвр, откакто прекара от ковид с заплаха за живота, е в дома си под денонощна защита.

В окръжния съд в Бургас се внася искова молба против Юлияна Петрова на стойност над 300 хиляди лева, един неподвижен парцел и 2 автомобила. Като основен проектант на община Пловдив, не е подала в период декларация за имущество и ползи.

Две искови молби са импортирани и в окръжния съд във Велико Търново. От Милен Георгиев, упрекнат за произвеждане и разпространяване на наркотични субстанции, се претендира за над 200 хиляди лева и 3 коли. Исковата молба против Росен Христов е в размер на над 80 хиляди лева и една прът. Той е обвинен за развъждане и предпазване на марихуана.

Комисията е приела за предпазване и запорирани златни и сребърни украшения на обща стойност над 900 хиляди лева от двама души, упрекнати в лихварство./Дневник
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР