Ансамбълът ни девойки спечели три сребърни медала в многобоя и

...
Ансамбълът ни девойки спечели три сребърни медала в многобоя и
Коментари Харесай

Вяра Ваташка и Цветелина Найденова: Тези медали си заслужаваха трудните моменти

Ансамбълът ни девойки завоюва три сребърни медала в многобоя и във финалите на обособените уреди в първия ден на европейското състезание по художествена гимнастика във Варна. Състезанието във Варна беше последно за тима в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова.



" Това е година и половина целеустремено натоварване и тренировки тъкмо към този ден. Успяхме и тук е моментът да благодаря на всички от екипа - на госпожа Илиана Раева, на Деспа Кателиева, постигнахме в действителност екипна работа. Всеки един е съдействал за тези медали. Искам да благодаря и поздравя персоналните треньори на гимнастичките и на клубовете им за този триумф, тъй като в огромен % това заплащане и на техния подобаващ труд. Да ви кажа почтено, в този момент страстта, която  изпитвам е по напълно различен метод. Аз когато печелех медали бях на 15 години и не можах да го изживея по този метод, по който в този момент го изживявам ", сподели след надпреварата старши треньорът на тима Вяра Ваташка.
 " Аз знам, че тези девойки са бойци и го демонстрираха. Доказаха, че могат да се преборят и да си вземат медалите. Преминахме през доста сложни моменти, което е изцяло обикновено - през контузии, през наши персонални сложни моменти и в този момент като ги носят тези медали някак всичко си заслужава и съм щастлива доста. Плаках, когато бях на стълбичката на олимпиадата и плаках и в този момент, когато ги гледах тях на стълбичката. За мен са тези медали са равностойни ", съобщи асистент треньорът Цветелина Найденова.
Момичетата пък признаха, че желаят да попадат в отбор дами и да вземат участие на олимпийски игри.

" Беше неповторимо да сме пред родна аудитория. Подкрепяха ни от цялата страна. Това ни кара да се усещаме необикновено, тъй като просто такова възприятие не се изпитва постоянно. От почетната стълбичка се вижда цялата аудитория, която ни поддържа. Емоцията е неповторима. Много благодарим на нашите треньори. Много ги обичаме. Те ни подкрепяха и бяха до нас от самото начало. Уникални треньори, няма други като тях ", споделиха девойките.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР