Анкара обяви нов план за насърчаване на хората, които крият

...
Анкара обяви нов план за насърчаване на хората, които крият
Коментари Харесай

Турци трупат 5000 тона злато под дюшека

Анкара разгласи нов проект за поощряване на хората, които крият златни спестявания " под дюшека ", да ги внесат в банковата система на страната.

Правителството на Турция допуска, че у популацията има към 5000 тона злато на стойност 250-350 милиарда $.

Министърът на финансите Нуреддин Небати сподели пред кореспонденти в Истанбул, че новосформираните банкови сметки за конвертиране на злато оферират на обществеността безрискови приходи.

Хората могат безвредно и елементарно да трансферират своите златни наличия във финансовата система посредством бижутери и банки. Над 10 000 бижутери ще спомагат на държавното управление за акцията до края на тази година, добави министъра.

Златото, вложено във финансовата система по новия проект, може да бъде поискано назад от жителите, когато те решат, сподели още той.

„ Турската Истанбулска банка Такасбанк, Истанбулската борса и монетният двор ще са в директно съдействие с банките, с цел да ингегрират златото в стопанската система “, сподели Небати, добавяйки, че това ще укрепи стопанската система на страната и ще понижи натиска върху финансовата система. Участието и обществените банки ще бъдат най-важните принадлежности в този развой, сподели той.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган по-рано прикани обществеността да конвертира своите златни ресурси в турски лири посредством нови финансови принадлежности, въведени за подсилване на турската лира.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР