Английският шампион Манчестър Сити победи европейския първенец Челси като гост

...
Английският шампион Манчестър Сити победи европейския първенец Челси като гост
Коментари Харесай

Шампионът на Англия остави Челси без аргументи насред Стамфорд Бридж

Английският първенец Манчестър Сити победи европейския отличник Челси като посетител с 1:0 в дербито на шестия кръг от Висшата лига.

Възпитаниците на Хосеп Гуардиола завоюваха конфликта с един от главните си съперници за купата тази година с гол на Габриел Жезус малко след почивката, само че надиграха изрично " сините ".
 Огромни <a href=бонуси за футболистите на Англия " >
Огромни бонуси за футболистите на Англия

Заради стигането на край на ЕВРО 2020

Възпитаниците на Томас Тухел не можаха да насочат нито един прецизен изстрел през целия мач и инкасираха първата си загуба през сезона, с цел да останат с 13 точки. Толкова към този момент имат и " жителите ", както и водачът в класирането Ливърпул, като трите тима са разделяни единствено от голова разлика, само че мърсисайдци са с мач по-малко.
 Снимка 547824
Източник:

Днешният в Лондон стартира с опция за гостите, откакто Габриел Жезус центрира остро към наказателното поле, където обаче Сесар Аспиликуета се намеси уверено.

Челси отговори с сходен ход малко по-късно. Тимо Вернер проби и опита паралелно на голлинията пас към Ромелу Лукаку, който обаче се размина на сантиметри.

В средата на първата част Томас Тухел трябваше да извърши насилствена промяна, защото Рийс Джеймс се контузи и бе сменен от Тиаго Силва.
 Снимка 547822
Източник:

До почивката последваха изстрели на Родри и Габриел Жезус, само че без резултат, тъй че първото полувреме завърши без Челси да нанесе нито един прецизен удар към Едерсон.
 Манчестър Сити победи Уикъмб с 6:1 за Купа на лигата
Манчестър Сити се позабавлява против Уикъмб, Ливърпул с рутинна победа

Мърсисайдци биха с 3:0

Второто полувреме стартира с несполучлив опит на Джак Грийлиш, след което " жителите " откриха резултата. Те сториха това в 53-ата минута с доза шанс, само че пък справедливо.

Жезус овладя добре в наказателното поле и стреля със завъртане, топката рикошира в състезател на Челси и спря в мрежата - 1:0 за домакините.

В 61-ата минута Сити бе доста покрай втори гол, след отличен авантаж на съдията и прострелно центриране. Вратарят Менди не можа да овладее и последва удар към опразнената врата, само че там на голлинията почисти появилият се като запаса Тиаго Силва.
 Снимка 547821
Източник:

В 70-ата минута Матео Ковачич стреля, но Рубен Диаш блокира чудесно, до момента в който в 80-ата Аймерик Лапорт пропусна да удвои резултата в интерес на гостите.
 Челси и Тотнъм с инфарктни победи за Купата на Англия
Челси и Тотнъм с инфарктни победи за Купата на Англия

Вижте всички резултати в шампионата Карабао Къп

Те обаче взеха своето и към този момент чакат идващия си огромен мач, който е във вторник против ПСЖ в Шампионската лига.

В сряда на Челси следва не по-лек конфликт в същия шампионат, против италианския Ювентус в Торино.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР