Английският изпълнител стартира кариерата си още през 60-те години на

...
Английският изпълнител стартира кариерата си още през 60-те години на
Коментари Харесай

Джед Форд: Кънтри музиката е несравнима



Английският реализатор започва кариерата си още през 60-те години на предишния век.  Първият му албум излиза през 1971-а и слага началото на едно доста сполучливо десетилетие. В България идва на отмора преди 12 години и се влюбва вечно. От тогава животът му е непрестанно пътешестване сред родината и новата му любов  - Варна, където с локални музиканти записва новите си песни. Изнасял е концерт  в Радио Варна. Джед е неразделно на сцената и до през днешния ден, като участник в традиционни  кънтри фестивали. На 29 Октомври  взе участие в огромен концерт в град Peterborough. Преди това даде особено изявление за предаването Неделна наздравица на Радио Варна с създател и водещ Христо Николов.

Новата ария За мен е огромна привилегия и наслаждение да бъда още веднъж в този хубав град и в това прелестно радио. Моята нова ария се споделя Missisipi Country Cajun Queen и e основана върху кейжън кънтри стила, който има дълбоки корени в южните щати най-много Луизиянаи френската част на Канада. Записите направих, още веднъж тук във Варна тъй като имате  доста положителни локални музиканти, беквокалите са на две девойки с които работя напоследък - Христина и Галина.

Кънтри музиката Кънтри музиката има огромна известност не просто от дълги години, а от генерации насам освен в Съединените американски щати, само че и в Канада. В разнообразни интервали тя се радва на огромна известност и се извършва от музиканти в доста страни от Европа, като Холандия, Германия, Белгия, Франция и изключително в Обединеното кралство. Когато в някой град се организира кънтри концерт той постоянно е разпродаден от месеци, получава се същински празник. Също по този начин огромните фестивали събират стотици хиляди души аудитория, тъй че не е изненада, когато кънтри песни застават на върха на класациите, освен това толкоз постоянно. За страдание тази музика няма същата известност в страните от източна Европа и в частност България. Моето само предпочитание е това да се промени, тъй като атмосферата на един кънтри концерт е несравнима с нищо друго, той се споделя с цялата аудитория, тя е част от него и това е необикновено. Желая кмета на Варна да сътвори опция за организирането на подобен концерт в центъра на града евентуално през лятото, когато аз ще съм на сцената с още 9-10 музиканти.

Любовта към музиката и ФК Ливърпул Когато бях млад непрекъснато следих американските военни в региона на Ливърпул да свирят тяхната музика. Така бях запленен по кънтри, доста повече от всеки различен жанр по това време, даже рокендрола. Има нещо, което харесваш и в което се влюбваш, тъй като притегля вниманието ти по доста мощен метод, когато си млад. За мен това бяха и песните на стадиона Анфийлд, звездите на тима Ливърпул и несъмнено чувството да си част от нещо, което на вашия език наричате - червени. Трагедията  която се случи  на стадиона в Шефилд през 1989-а и загубата на 96 човешки живота ме въодушеви да напиша своята първа ария обвързвана с футбола - 96 червени ангели.

Новата му обич Варна Промените които стават в последните години във Варна са впечатляващи и мисля че превъзхождат всичко случило се в последните 30 години. Искам управата на града да одобри предлагането ми - да се промени целият парк в региона на спирка Почивка  и той да се трансформира в една от най-големите атракции, като за целта  този паметник на върха се размени с огромен въртящ се ресторант от който ще се вижда цялата хубост на вашия град. Ако кмета желае аз се ангажирам да управлявам цялата интервенция.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР