Английският Евертън е прекратил с незабавен ефект всичките си търговски

...
Английският Евертън е прекратил с незабавен ефект всичките си търговски
Коментари Харесай

Евертън прекрати всички договори с руски олигарх

Английският Евертън е прекратил с неотложен резултат всичките си търговски и спонсорски връзки с съветските компании USM, “Мегафон ” и Yoata, оповестиха публично от клуба.

“Всички в Евертън остават шокирани и натъжени от ужасяващите събития, които се развиват в Украйна. Тази трагична обстановка би трябвало да завърши допустимо най-скоро и всяка по-нататъшна загуба на живот би трябвало да бъде избегната. Играчите, треньорският щаб и всички, които работят в Евертън, оказват цялостна поддръжка на нашия състезател Виталий Миколенко и неговото семейство и ще продължат да го вършат ”, се споделя в формалното известие от клуба.
 Клубовете в Премиър лийг натискат Евертън да заеме позиция и да се отърве от Усманов Клубовете в Премиър лийг натискат Евертън да заеме позиция и да се отърве от Усманов
Това се случва на фона на апелите в последните два дни към клуба да скъса всички връзки с съветския олигарх и доближен до Владимир Путин - Алишер Усманов, откакто в четвъртък рано сутринта Русия нахлу през границата и стартира военни дейности против Украйна.

Въпросните компании са спонсор на клубната база на “карамелите ”. Освен това олигархът има извънредни права за името на новия стадион на клуба от Премиър лийг. Председател на USM Holdings пък е притежателят на Евертън Фарад Мошири. Такова решение взеха и немският Шалке, които прекратиха контракта си с " Газпром ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР