Английската Висша лига вероятно ще трябва да премахне паузата в

...
Английската Висша лига вероятно ще трябва да премахне паузата в
Коментари Харесай

Обмислят революционно решение във Висшата лига на Англия

Английската Висша лига евентуално ще би трябвало да отстрани паузата в средата на сезона поради пренатоварения футболен календар.

Промяната може да бъде въведена от идващия сезон поради идното Световно клубно състезание на Международната федерация по футбол (ФИФА) от 32 тима през лятото на 2025-а, както и нараствания брой участници на Световния шампионат година по-късно.

Висшата лига вкара паузата, която тази година ще бъде две седмици през януари, в опит да понижи натоварването на играчите, само че изпълнителният шеф на лигата Ричард Мастърс призна, че се разисква тематиката дали тя към този момент е неизпълнима.
 Челси се отхвърли от договорката с Ювентус за привличането на Влахович
Челси се отхвърли от договорката с Ювентус за привличането на Влахович

Лондончани и торинци се разминават финансово

" Това е едно от нещата, които дискутираме във Футболната асоциация на страната (ФА) и в Английската футболна лига (ЕФЛ). Искаме Висшата лига, шампионатите за огромните купи и Английската футболна лига да се развиват, а това изисква известно адаптиране ", сподели Мастърс.

" Това е последният сезон с знания интернационален календар, в който Висшата лига стартира в съответен уикенд, а финалът за ФА Къп е плануван за обособен уикенд, а по-късно следва Шампионската лига и има пауза по средата на сезона. Доста неща би трябвало да се трансформират поради спомагателните дати за мачове в Европа.

Също по този начин сме наясно за измененията в шампионатите на ФИФА. Световното състезание се уголемява, има спомагателен мач в груповата фаза, а това безспорно ще заеме повече време във футболния календар. Очевидно имаме и позициите на съюза на футболистите и на играчите, които са доста безапелационни ", продължи Ричард Мастърс.
 Нотингам притегли вратаря на Арсенал
Нотингам притегли вратаря на Арсенал

Мат Търнър укрепи Форест

" От позиция на шампионатите, би трябвало да бъде разисквано въздействието на районните и световни решения върху календара. Имаме просторен разговор с Европейската централа (УЕФА), само че много дребен с ФИФА ", добави той и засегна и тематиката за многото показани жълти картони в мачовете от първия кръг на Чемпиъншип с думите:

" Мисля, че нещата ще се изравнят. Футболистите и мениджърите имат потребност от време, с цел да свикнат, както и съдиите. Не знам дали удвояването на жълтите картони е положително или неприятно, само че несъмнено изпраща обръщение. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР