Ангел Симеонов: Българският народ е обезчестен, но не и обезверенДушата

...
Ангел Симеонов: Българският народ е обезчестен, но не и обезверенДушата
Коментари Харесай

Ангел Симеонов: Българският народ е обезчестен, но не и обезверен

Ангел Симеонов: Българският народ е омърсен, само че не и отчаян
Душата ми е пламък, а тялото от восък се топи… Но аз съм свещ от камък – свещ, която не гори…

С този стих на Ангел Симеонов, прочетен от артиста Христо Чешмеджиев, стартира представянето на най-новата книга на българския стихотворец, предприемач и колекционер - „ ДУШАТА МИ “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Културното събитие, хазаин на което бе столичния хотел „ Анел “, бе почетено от доста писатели, актьори, политици и общественици. Денят на представянето на новата книга Ангел Симеонов е още по-специален за него, защото през днешния ден, тъкмо преди 58 години, той се е родил, а преди 30 години основава компанията си „ Анел “. „ Тя е може би най-старата настояща частна компания в България, минала през трагични годни на прехода. Години с нерегламентирана пазарна стопанска система, неучаствала в никакъв случай в публични поръчки и приватизационни покупко-продажби. Винаги в съпротива с всички властимащи – леви, десни, червени, сини, жълти, оранжеви, зелени… “, споделя Ангел Симеонов.

„ Искам да пожелая здраво здраве на всички ви и дълъг креативен път, който води към вечността. Да работим дружно за духовното оцеляване на този безпаричен, ограбен, горделив, измъчен български народ. Обезчестен, само че не и отчаян “, сподели още създателят.

„ Прочитайки тази книга, аз разбрах, че той се е докоснал до най-важното нещо на нашия живот. Всички знаем, че главният метафизичен въпрос е отношението сред съществуване и творение. А какво е съзнанието, в случай че не е цялост сред душа и дух. Десетилетия ни учиха, че не съществува душа и дух, само че всеки един от нас има вяра, че душата съществува “, показа Боян Ангелов, ръководител на Съюза на българския писатели (СБП) и редактор на книгата.

Авторът е член на Съюза, а книгата му е отдадена още на 105-годишнината от основаването му.

„ Душата не е обществена структура, а това, без което човек не може “, счита проф. Валери Стефанов, шеф на Университетско издателство „ Св. Климент Охридски “, който също присъстваше на представянето. Според него поезията на Ангел Симеонов може да се дефинира като разчувствана – личностно, само че и публично, а огромна част от нея се трансформира в музика и доближава до още повече хора. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР