Ангел Димитров, съпредседател на смесената мултидисциплинарна експертна комисия по образователни

...
Ангел Димитров, съпредседател на смесената мултидисциплинарна експертна комисия по образователни
Коментари Харесай

Анализ на Ангел Димитров възбуди спорове в Скопие

Ангел Димитров, съпредседател на смесената мултидисциплинарна експертна комисия по просветителни и исторически въпроси на България и Република Северна Македония (РСМ), изстреля мощна пропагандна ракета по Скопие, Вашингтон, Брюксел и снаряд на обичайно разстояние от своя министър председател Кирил Петков, като предизвестие да внимава какво прави. Така стартира публикация на скопския публицист Ерол Ризаов за македонската редакция на Дойче Веле. Представяме материала му без редакторска интервенция, като прецизираме, че изразените в нея позиции принадлежат на техния създател.

Тези мнения идват диря като Димитров в разбор за L`Europeo , оповестен в българските медии, предизвестява Съединени американски щати, Европейски Съюз, съдружниците от НАТО и българското държавно управление. Там той наред с доста неща написа, че Северна Македония може да бъде съветският троянски кон, в случай че стане член на Европейски Съюз , без да одобри българските условия за историческото минало. Защото, както написа Ангел Димитров, " няма ярко бъдеще без ясно минало и не може безпределно да има нови начала ".

Съпредседателят на българо-македонската историческа комисия и някогашен дипломат на България в Скопие Ангел Димитров написа : " От такава позиция Европейският съюз и Съединени американски щати схващат ли, че като подлагат на критика единствено България, в действителност оправдават Коминтерна, съветските и сръбските ползи , Сталин и Тито и това идеологическо завещание, което е неуместно отдалечено от научната точност, политическа уместност и европейски полезности? И че една държавност, която е генетично обвързвана със Сърбия и Русия, не може и не желае да им обърне тил? В този подтекст намеците, че позицията на България е в тяхна услуга, са неуместни, тъй като България изрично поддържа евроатлантическата интеграция на Република Северна Македония, с цел да й помогне да излезе от остарялата югославска комунистическа орбита. А другояче Москва няма нищо срещу европейската интеграция на Белград и Скопие, тъй като - поради свързващото ги политическо завещание - те ще бъдат по този начин нужните " троянски коне " в Европейския съюз ".
 Петър Стоянович: Северна Македония е инцидентно основана страна, нация и език
Петър Стоянович: Северна Македония е инцидентно основана страна, нация и език

Българския политически хайлайф да има единна позиция към Македония, упорства историкът

" Нека няма недоразумения - написа Ерол Ризаов - това не го споделя съветският президент Владимир Путин, захласнат от историята за Украйна. Това го споделя българският историк и съпредседател на историческата комисия Ангел Димитров. Явно към момента му липсва полкът на някогашния министър на защитата на България Красимир Каракачанов и да стартира нашествието в С. Македония, като събори паметниците, белязали освен зверствата на " българския фашистки окупатор, само че и тези, които символизират иредентизма, т.е. които свързват цялата географска област Македония с Република Северна Македония, макар че този въпрос е решен с Гърция, само че е добре да се обърне внимание на обстановката, която с България не е решена по същия метод, защото " Гоце Делчев и Даме Груев яздят коне в костюми на скопския площад, а на паметниците няма надпис, че са българи. "
 Потомък на Гоце Делчев: Ако лекарите работят като македонските историчари, жив човек нямаше да има
Потомък на Гоце Делчев: Ако лекарите работят като македонските историчари, жив човек нямаше да има

Т. нар. " мултиперспективност " е имитация на историята, безапелационен е Христо Христов

Македонският публицист продължава: " Предсказанията на Димитров като вещател, отправени към Америка, съдружниците от Европейски Съюз и НАТО, за заплахата Македония да бъде съветски троянски кон като предстоящ член на Европейски Съюз, " превъзхождат всички мъглявини и нелепости, изказвани и писани, откакто българското несъгласие бе наложено и затвори вратите за Македония, с цел да не стартира договаряния с Европейски Съюз ". " За да бъде по-убедителен в прогнозите си, Димитров слага Македония дружно със Сърбия като съветски васали. "

" Така най-сетне разбрахме, че Македония, сложена в листата на враждебните на Русия страни, е просто разследващ трик, тъй като в действителност откакто влезе в Европейски Съюз, тя ще бъде съветският представител в Брюксел. Ако беше някой от постоянните " български македонци ", може единствено да се махне с ръка за такива ясновидци но баба Ванга, само че за обществена изява на съпредседател на взаимна историческа комисия би трябвало да е имало сериозна причина, тъй като зад толкоз груба опасност и клюка към прилежащата страна, казана от човек, който " доста искаше да види Македония като член на Европейски Съюз ", би трябвало да има огромна причина и мощни претекстове " да загуби здравия разсъдък и да събори дребното, което беше построено в Комисията, която написа история за възпитаници ".

" Добре, че Димитров и България, както той споделя, доста желаят да видят Македония като постоянен член на Европейски Съюз. Представете си, че не го желаеха по този начин, както Русия не желае да види Украйна в НАТО и Европейски Съюз! Тази благосклонност поради огромната обич на България е поради НАТО. Можете ли да познаете какво би се случило, в случай че македонският съпредседател или един от членовете на същата историческа комисия се появи в някое издание, предупреждавайки Америка и Европейски Съюз, че България, най-верният съдружник на Съветския съюз и някогашен член на Варшавския контракт, в никакъв случай не е серпантина да бъде съветският човек в Европейски Съюз и НАТО. Разбира се, нито един уважаващ се политик в Македония не е изричал сходни нелепости, " написа Ризаов

Македонският публицист продължава: " Притеснението на Димитров не идва от твърдата позиция на Македония в договарянията с България по отношение на особеностите на идентичността и македонския език, нито поради поддръжката на членовете на Европейски Съюз и НАТО да не се вършат проверки на историята и единствено поради " фикс идея по историята ". Това са към този момент известни неща и в това няма нищо ново, а тъй като се случих и в неговата страна, където се топи огромния айсберг в интерес на прагматичната политика на премиера Кирил Петков и възходящия брой на рационални предизвестия и обществени изяви на доста интелектуалци там, противопоставящи се на политиката на България, която се трансформира в най-голямата спирачка, блокираща европейското бъдеще на своя комшия, криейки се зад причините, че доста желае Македония да стане допустимо най-скоро демократична страна по образеца на Западна Европа, сякаш като България. "

" Когато не водят на на никое място в свободния свят проверките на историята са неприемливи. В сянката на съветската инвазия в Украйна се подмятна новата теория за заплахата от проруска и просръбска Македония, в случай че един ден стане член на Европейски Съюз. Холивуд мъчно може да режисира подобен шпионски трилър, " написа Ризаов. Според него това е " доста плитка и лесна за четене подигравка за способността на македонските политици и разследващи служби да сключат загадка договорка с Русия в ущърб на Европейския съюз, Америка и НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР