АНЕЛИЯ ИВАНЧЕВАЯко сме се настанили в тоалетната в седмицата преди

...
АНЕЛИЯ ИВАНЧЕВАЯко сме се настанили в тоалетната в седмицата преди
Коментари Харесай

ИЗБОРИ ДО ДУПКА: Хайде излезте от кенефа, бе!

АНЕЛИЯ ИВАНЧЕВА

Яко сме се настанили в тоалетната в седмицата преди седмицата на парламентарните избори. Тези на 2 октомври т.г., както е твърдо неотложно да отбележим. Че то към този момент им изгубихме сметката на изборите от толкоз висене в кенефа – пардон, в предизборно-изборно-следизборната мека до разстройство конюнктура. Пак сме на гласоподаване под лозунга „ Избори до дупка “, който не просто ни се привижда изографисан и на тоалетната хартия и не ще да отшуми и в тоалетната паница.

Много клозетно стана, но по този начин е, когато упованията са сведени до нула, по-точно до двете нули, както си маркирахме публичните тоалетни, преди да станат WC-та – сиреч отново клозети, само че можеш да пуснеш и вода в него. Не че в нашето политпартийно ВеЦе в последно време е допустимо каквото и да е отмиване. Изхождането е с толкоз непрекъснат дебит, че достъпът на водното налягане е невероятно.

Да вземем за образец да вземем за пример едно от най-пресните изхождания на най-пресния ни някогашен премиер-министър Кирил Петков. То не че е чак толкоз прясно, с струпване е, само че в този момент се появи обществено, отвън тоалетната на Министерския съвет, туй миризливо разсипничество.

Известно стана какви огромни пари е пръснал простоКиро, с цел да извърши действието премиерско хранене, което (дори и да не си премиер) постоянно предшества осъществяването на огромната работа в кенефа.

То напряко голяма, къртовска работа ще да е била, откакто единствено за една вечеря със северномакедонския си сътрудник нашият министър председател е похарчил 18 002,70 лв.. Добавят се и по-дребни суми спрямо тази, само че в задоволително дълъг формален лист: 3603 лв. за обяд в чест на Федералния канцлер на Германия и 3660 лв. за вечеря, дадена на министър-председателя на Нидерландия. После идат 10 879 лв. за някакви си четири работни обяда в резиденция „ Бояна ”. И още по-някакви си 26 116,96 лв. за на места кафета, минерална вода, бонбони, плодове. Така де, за перисталтиката точно плодовете са доста значими и не инцидентно министър председателят Киро е упорствал всяка заран да му ги сервират пресни, пресни и био – право от гората.

Така Петков и най-близкото му обграждане са си раздвижили червата с малини за 4531 лв. и с боровинки за 3229 лв. държавни пари. Без да се броят ябълки, круши, кайсии, сливи, лимони и грейпфрути за някакви си стотици левчета. И скъпите първокласни бонбониери – качество без ограничавания на количествата. Всичкото това няма по какъв начин да се прокара с чешмяна – неуважително е. И е поливано за сметка на данъкоплатците с водните перли „ Боржоми “ за 2006 лв. и „ Сан Пелегрино “ за още 2843 лв. плюс по-проста минералка, само че в стъклени шишета по 330 мл против 9259 лв..

Има и купища пици по вечерно време. За тях публична информация няма кой ги е поръчвал и кой им е плащал „ музиката “, само че записите от камерите в Министерския съвет и региона на доставките са доставени и те на прокуратурата.

Толкоз за тази дебела кафява линия, в този момент може да се чака дали и по какъв начин оторизираните органи ще се изходят по хранителната верига на просто малиново-боровинковия някогашен министър председател.

С този малък като горски плод образец по какъв начин се пръскат държавни пари, с цел да се изходи някой с кеф, може по храносмилателно да се прескочи към дебелите кафяви линии, дето се чертаят, напряко изтичат от следващия, все по-задръстен избирателен клозет. Понеже и на Киро Петков, и на всички останали политпартийни клозетници диарията с така наречен червени линии се трансфораха в кафяво-смърдящи до цялостно запичане на гласоподавателя.

И най-пресните социологически изследвания сочат, че две трети от имащите право и обвързване да са гласоподаватели са на мнение, че след 2 октомври би трябвало да има постоянно държавно управление, даже в случай че това означавало взаимни отстъпки на партиите при коалиране. Ама взаимни отстъпки не се чуват от политпартийното WC, чува се единствено звук от приключването им по каналния ред, още преди да се врътне и една клозетна запетайка, камо ли някой да рече точка да постави – компромис да направи. Чертаят се все по-дебели и по-дебели разграничителни линии, от тия, де – алените, дето в ла*н*но кафяво избиха. Вместо да си умият най-малко малко нападателните задници, политсилите незабавно затварят всяка допустима за открехване врата между тях – с тропот всеки се затваря под ключ в своята си тоалетна и се млатят през канализацията.

Уж да вземем за пример ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България може да договарят на съвременна WC основа. Но когато всеки се е вторачил единствено какъв брой депутатски задника ще са му нужни, с цел да си обслужва с по-меката парламентарна тоалетна хартия партийния дирник, и хоп – евро ВеЦе-то си остава все същата септична яма. Да не приказваме за дебелата в тая „ преговорна “ лъжеистория алена линия Българска социалистическа партия, че доста засмърдява на кафяво.

Но и без Корнелия Нинова, която даже и изотвътре на алената партия не могат да я пенсионират от лидерския пост, останалите се пращат един различен да четат на мира вестници в тоалетната. Петков не престава да упорства Борисов да се пенсионира „ по напреднала възраст “, Бойко уверено тръби, че Киро е за пенсия по неработоспособност. Христо Иванов и компания пък са си самозаети да се доберат до обществена парламентарна пенсия. Там разните други – „ имало подобен народ “, „ възобновление посредством копейки “ и най новото „ напредък посредством въздух без налягане “ са си на правилото „ пенсионер отмалялост нема “ и под мотото „ парламентарният кенеф е безвъзмезден “.

А в общодържавния клозет, какво? Е, при толкоз доста партийно клозетно пенсиониране с насиране, пенсионерите отново са на първа линия. На 2 октомври са изборите, от 1 октомври „ отново “ ще им подвигат пенсиите – този път посредством „ преизчисляване “, но ще видят с какъв брой са повдигнати най-рано на 7 октомври, че това е първото „ число “ от месеца, от което почва заплащането.

Иначе нещата си се движат по каналния ред: от рецесия в рецесия, все по-начело с политическата, та да оцвети и подхрани в задоволително кафяво към кърваво черно останалите. Да се натика цялата страна в тая клозетна дупка с избори до дупка и непрекъснато служебно вървене по потребност с тоалетна хартия, отпускана на парче от президента Румен Радев.

А гласоподавателят, най-малко две-трети от него, може да си вика колкото си ще от изборния клозет под ключ: Хайде излезте от кенефа, бе! Ама няма, когато изборът му е сред диария и констипация – все тая същата дефекация на клозетниците, и все в неговите гащи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР