Андрей Рубльов се намираше във вероятно най-слабия си период, откакто

...
Андрей Рубльов се намираше във вероятно най-слабия си период, откакто
Коментари Харесай

Рубльов: За пръв път не показвам негативни реакции на корта и съм спокоен; психиката е ключът

Андрей Рубльов се намираше във евентуално най-слабия си интервал, откогато стана непрекъсната част от ATP Тура. Руснакът загуби 4 поредни срещи, в който не завоюва нито един сет и никой не очакваше особени чудеса от него в Мадрид. Изглежда обаче руснакът най-сетне е преодолял случая в Дубай, когато беше дисквалифициран на 1/2-финалите, откакто се разкрещя в лицето на един от лайнсмените и още веднъж играе най-хубавия си тенис. Самият Рубльов приказва за главните позитивни промени, които още веднъж са му разрешили да се конкурира за огромните титли и също по този начин показа за какво не се счита за любимец във финалния конфликт с Феликс Оже-Алиасим.

" Чувствам, че поднасям доста по-добре, в сравнение с предходните шампионати и това е измежду главните аргументи да бъда финалист тук. Истината е, че пробвах да вкарам прекалено много разнообразни неща едновременно в подготовката си, като задачата ми беше посредством тях да стана по-добър и да надградя над досегашното си равнище, само че този опит нямаше триумф и към този момент се върнах напълно към остарелия си метод на тренировки и игра на корта.

Разбира се, душeвността ми е главният ключ към постигането на този резултат. Засега съумявам да остана безусловно спокоен през цялата седмица. Срещу Алкарас не споделих нито дума на корта и не демонстрирах никакви отрицателни реакции, даже когато губех, а това евентуално ми се случва за първи път в живота ми. Трябва да призная, че станалото в Дубай не е тъкмо изолиран случай, тъй като и различен път съм бил на ръба да направя някаква сходна нелепост и съм имал шанс, че нещата са завършвали наред. В момента се управлявам в действителност добре и ми се желае да имам вяра, че това има общо най-много с опита ми. Наясно съм, че би трябвало да бъда доста по-спокоен.

Не желая да виждам на нещата по този метод, тъй като Феликс до наскоро беше измежду първите 10 и още веднъж се усъвършенства, макар че фактически имаше тежък минал сезон. В Ротердам спасих няколко мачбола и имах огромен шанс, че най-после завоювах, а на предната година изгубих от него на същия шампионат, тъй че чудесно знам на какво е кадърен и по никакъв метод не можеш да разчиташ само на по-високия си ранкинг, в случай че искаш да печелиш в нашия спорт - безапелационен е международният номер 8, който беше запитан дали купата значително е негова, имайки поради, че му остава да победи един противник отвън топ 30 на международната класация.

Източник: Go Tennis.Ru

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР