Андрес Иниеста обяви официално раздялата си с Барселона“. Халфът даде

...
Андрес Иниеста обяви официално раздялата си с Барселона“. Халфът даде
Коментари Харесай

Със сълзи в очите Иниеста се сбогува с „Барса“

Андрес Иниеста разгласи публично раздялата си с „ Барселона “. Халфът даде конференция, на която разкри тъжната вест със сълзи в очите – в края на сезона напуща „ Камп Ноу “ след 22-годишен престой.
„ Това беше доста мъчно решение, само че повода да го взема е, че в близко бъдеще няма да съм кадърен да давам най-хубавото на „ Барса “, изключително във физически проект, разяснява 33-годишният състезател. – Искам да си потегли на върха, печелейки титли и чувствайки се важен. “

В кариерата си Иниеста има 8 шампионски трофеи на Ла Лига, четири Шампионски лиги, а през това време стана и международен и европейски първенец с Испания. Единственото, което липсва в богатата му витрина, е „ Златната топка “. Най-близо до самостоятелното отличие, гениалният полузащитник бе през 2010 година, когато стана подгласник на своя съотборник Лионел Меси.

„ Няма какво да приказвам по тематиката. В мен няма болежка, че не съумях да печеля „ Златната топка “. Да бъда там в залата с Меси и Шави (б.а трети в класацията за 2010 г.) беше нещо магическо и моята визия за футбола и щастието не се трансформира от обстоятелството, че нямам този приз. За мен най-важно е уважението и любовта на моите съотборници и хората до мен. “
Иниеста към момента не е взел решение в каква посока да продължи кариерата си, само че най-вероятната дестинация е Китай. Очаква се при триумф над „ Депортиво “ още в понеделник каталунците да провеждат церемониал с купата, когато халфът да си вземе уместно прощаване с последователите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР