Андреас Микелсен с Hyundai i20 доминира напълно в една непредвидима

...
Андреас Микелсен с Hyundai i20 доминира напълно в една непредвидима
Коментари Харесай

Микелсен абсолютен лидер на рали Италия

Андреас Микелсен с Hyundai i20 господства изцяло в една непредвидима заран на рали Италия - седми кръг от календара на WRC за сезон 2018 - и завоюва три етапни победи. По средата на петъчния спортен ден Микелсен е с преднина от 14 секунди по отношение на своя съотборник – водачът в шампионата Тиери Нювил. Днес още веднъж непредвиден дъжд обърка проектите на тимовете.
Rainy conditions on SS6! #wrc #wrclive #RallyItaliaSardegna pic.twitter.com/nDtudxgwCe
— WRC (@OfficialWRC) June 8, 2018
" Беше чудесна заран. Имаме добра преднина, само че единствено едно падение и Тиери ще ни изпревари. Пътят ще изсъхне следобяд, само че не е несъмнено дали ще бъде задоволително изсъхнал, с цел да използваме твърдите гуми ", разяснява Микелсен.

Третата позиция зае естонецът От Танак с Toyota на единствено 2.4 секунди зад Нювил. Той записа една етапна победа, само че към момента се затруднява да откри ритъма на тесния маршрут с неговата Yaris. Следващите две места във краткотрайната класификация на рали Италия са заети от Ford Fiesta. Четвъртото място заема Теему Сунинен, а петото – петкратният международен първенец Себастиен Ожие като разликата посред им е едвам 0.1 секунди.

WRC standings after SS5 -
1. Mikkelsen 48m 31.0sec
2. Neuville +14.0sec
3. Tänak +16.4sec
4. Suninen +22.9sec
5. Ogier +23.0sec #WRC
— WRC (@OfficialWRC) June 8, 2018
Топ 6 добавя Яри-Мати Латвала с втора Yaris, на още 3 секунди обратно. Той не съумя да финишира в последните две надпревари от сезона в Аржентина и Португалия и си даде обещание, че този уикенд ще бъде по-предпазлив. В първите стадии през днешния ден Латвала не пое опасности и даде обещание по-силно показване, когато изсъхне пътя и увереността му се върне.

Най-бързият Citroen е ръководен от Мадс Остберг на седмата позиция, който съжалява за избора си на твърди гуми, които с дъжда провалиха проектите му за по-предно класиране. Съотборникът му Крейг Брийн позволи същата неточност и в този момент се намира на девето място. Двамата водачи на Citroen са разграничени от Хейдън Падън с Hyundai.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР