Анди Мъри (Великобритания) се класира за третия кръг на турнира

...
Анди Мъри (Великобритания) се класира за третия кръг на турнира
Коментари Харесай

Мъри е в трети кръг на турнира с участието на Григор

Анди Мъри (Великобритания) се класира за третия кръг на шампионата по тенис за мъже във Вашингтон (САЩ) от сериите АТП 500 с награден фонд от 2 013 940 $.

Мъри, който е подложен под номер 15 в схемата, победи във втория кръг американеца Брендън Накашима със 7:6(5), 6:4 за два часа и 12 минути игра.

Шотландецът бе приветстван горещо от публиката при първата си победа във Вашингтон от 2018 година насам.

„ Хубаво е да се завърна, да не изпитвам болежка и да се състезавам на високо равнище “, разяснява Анди Мъри след срещата.

„ Пътуването беше дълго в последните четири-пет години, само че съм благополучен, че към момента не преставам “, добави той.

Следващият противник на Мъри ще бъде лидерът в схемата Тейлър Фриц. Американският тенисист в профил сънародника си Закари Свайда с 6:3, 6:3 в мач, траял час и 13 минути.

Французинът Гаел Монфис, първенец във Вашингтон от 2016-а, също продължава в третия кръг след триумф над шестия подложен Александър Бублик от Казахстан с 6:3, 6:4. Монфис ще играе против нидерландеца  Талон Грийкспор в идващия си дуел.

За третия кръг се класираха още седмия подложен 11-ият подложен Кристофър Юбанкс от Съединени американски щати след победа над японеца Шо Шимабукуро с 6:3, 6:4 и французинът Юго Юмбер, 13-и в схемата, който се оправи с австралиеца Танаси Кокинакис след 7:6(6), 1:6, 6:4. Юмбер е евентуален противник на българина Григор Димитров на четвъртфиналите.

Поставеният под номер 7 французин Адриан Манарино отпадна във втория кръг след проваляне от Джордан Томпсън от Австралия с 5:7, 4:6, а същото сполетя и Феликс Оже-Алиасим (Канада), който отстъпи пред японеца Йосуку Ватануки с 6:7(10), 6:7(3).

Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР