Анди Мъри постигна обрат и победи Танаси Кокинакис с 3:2  (4:6,

...
Анди Мъри постигна обрат и победи Танаси Кокинакис с 3:2  (4:6,
Коментари Харесай

Истински трилър! Анди Мъри обърна австралиец след шестчасова драма

Анди Мъри реализира поврат и победи Танаси Кокинакис с 3:2  (4:6, 6:7, 7:6, 6:3, ) във втория кръг на Australian Open. Битката продължи 5 часа и 50 минути. Така 35-годишният британец си обезпечи мач с Роберто Баутиста-Агут в идващия кръг на шампионата.

Първият сет стартира мощно за Мъри, който бе покрай това да пробие Кокинакис, който обаче избави три брейк точки във втория гейм от мача. След това британецът позволи пробив при 2:3, а по-късно Кокинакис остана непогрешим, с цел да затвори първия сет с 6:4. 

Втория сет вървеше гейм за гейм до 4:4, когато австралиеца проби Мъри и то на 0 точки. 35-годишният Мъри сподели темперамент и съумя да върне пробива незабавно за 5:5. Вторият сет влезе в тайбрек, който бе извоюван със 7:4 от Кокинакис.

Танаси Кокинакис, който е 159-и в международната класация, продължи с превъзходството си и през третия сет като проби Мъри за 2:0 преднина. Британецът още веднъж върна пробива незабавно и стигна до 2:2, откакто завоюва идващия си сервис на нула. Кокинакис още веднъж съумя да пробие Мъри за 4:2. За следващ път обаче 35-годишният тенисист сподели волята си, с цел да върне пробива и да изравни за 5:5. Мъри стигна до тайбрек и в третия сет. Анди Мъри съумя да завоюва сета с 7:5 в тайбрека.

В четвъртия сет Анди Мъри взе преднина от 3:2, а по-късно даже съумя да пробие австралиеца и да стигне до 5:2. Той не понижи темпото и завоюва четвъртия сет с 6:3, продъжавайки своя поврат.

В решаващия пети сет и двамата тенисисти завоюваха първите си разигравания и се стигна до равенсто 2:2.  След това Танаси Кокинакис завоюва на собствен сервис и стигна до 3:2. Мъри стигна до три точки за пробив при 3:3. Британецът имаше четири брейк точки, които бяха отразени от Кокинакис. След това австралиецът съумя да затвори разиграването си. Мъри нанесе удара си с пробив за 6:5. Отново цели четири благоприятни условия за пробив бяха нужни на 35-годишния тенисист, с цел да излезе напред в резултата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР