Анатолий Господинов премина в Арда в началото на сезона от

...
Анатолий Господинов премина в Арда в началото на сезона от
Коментари Харесай

Господинов: С изявен голмайстор ЦСКА беше по-предвидим

Анатолий Господинов мина в Арда при започване на сезона от Етър и бързо си завоюва титулярно място в селекцията на Александър Тунчев. 28-годишният пазач, който през 2016-а подвигна Купата на България с екипа на ЦСКА, се съгласи да отговори на въпросите на " Тема Спорт " преди семейството на кърджалийци против алените.

Анатолий, изиграхте доста прочувствен мач против Локо София (2:2). Как може да се отрази тази среща на тима?

- От една страна, се заредихме с позитивни страсти, тъй като предвид на развоя на мача взехме точка, в случай че играхме огромен интервал от време с човек по-малко и показахме доста темперамент, воля и предпочитание да променим отрицателния за нас резултат. От друга страна, изцедихме много сили и в този момент най-важното е да се възстановим физически преди мача с ЦСКА. Смятам, че ще влезем в положително въодушевление и изцяло подготвени за конфликта. Точно тези мачове се чакат с максимален интерес и се надявам да зарадваме почитателите, които ще дойдат на стадиона.

Арда няма загуба от началото на септември, само че пък доминират равенствата - по какъв начин можем да назовем тима - непобедимите или мъчно побеждаващите с оглед равенствата?

- Истината може да се откри и в двете изказвания. Хубаво е, че в избрани дуели взехме точки против доста качествени тимове. В тези мачове показахме, че разполагаме с капацитет и сме добър състав и колектив. От друга страна, имам вяра, че можехме да се представим по-добре против тимове, които са под нас в класирането, и в тези моменти няма по какъв начин да сме задоволени от точката, тъй като трябваше да са три.

Предстои мач с ЦСКА, който се чака с огромен интерес. Много хора споделят, че срещите с водачите са най-лесни, тъй като в такива дуели няма какво да губиш?

- Не мога да кажа, че няма какво да губим. Все отново ние пазиме името на Арда и също имаме своите цели и искания. Да, сигурно напрежението ще бъде в по-голямата част в играчите на ЦСКА, тъй като при тях залогът наподобява по-голям. За нас сигурно е по-добре да се изправяме против такива тимове, тъй като те не се затварят и се стремят да играят футбол. Арда е мощен в сходни надигравания и тогава можем да покажем същинската си стойност. Както се вижда, в хода на сезона ние неверните стъпки ги позволяваме против тимове като Пирин и Ботев Враца, които са под нас в таблицата.

Арда не загуби в Разград от Лудогорец - това дава ли в допълнение самочувствие?

- Няма по какъв начин да не ни дава самочувствие, откакто сме единственият тим, който не е изгубил в Разград. От друга страна, ни стимулира да продължаваме да работим и да затвърждаваме тези положителни усещания.

Дали изравняването на силите в българския шампионат се дължи на всеобщо повишение на равнището, или част от водещите тимове са свалили тяхното...

- Лудогорец не е оня тим отпреди няколко години, когато там играеха Марселиньо и компания. В същото време обаче тимове като Арда и Локо Пд са повишили своята класа. Така че истината е някъде по средата.

В ЦСКА за разлика от предходни години не разчитат на изявен голмайстор - това затруднява ли съперника?

- Със сигурност това многообразие затруднява, тъй като с изявен голмайстор ЦСКА беше по-предвидим, а в този момент би трябвало оптималната централизация, с цел да се оправим с заплахите, които идват от няколко направления.

С какво Арда може да изненада ЦСКА и противоположното - с какво армейците могат да ви превъзхождат?

- И двата тима имат своите мощни страни и козове. И ние, и ЦСКА разполагаме с доста положителни и забавни реализатори в офанзива, а и предвид на това, че и двата тима ще играят за победа, то сигурно ще се получи забавен мач.

Колко по-специален е мач с някогашен тим, чиято фланелка си носил. В Арда има няколко футболисти, които са обличали аления екип, само че има и такива, които са били в Левски, а това допускам дава спомагателна мотивация...

- Аз мога да приказвам от свое име - за мен мачовете с ЦСКА постоянно са били доста специфични. Не укривам, че най-хубавите години във футбола досега съм изкарал на " Българска войска ". Това бе доста специфичен, прочувствен, сантиментален и хубав интервал, в който спечелихме Купата на България, до момента в който бяхме част от В група.

От началото на сезона Арда на няколко пъти смени постройката в отбрана - по какъв начин е по-стабилен тимът - с четирима в линия или с трима в центъра и двама халфбекове?

- Когато сме с трима в центъра или петима в отбрана, наречете го както желаете, ограничаваме опциите на противника и сме по-компактни в отбранителен проект, само че, въпреки това, когато играем с четирима, сме по-силни в атакуващ проект, което също не е добре за противника. И двете постройки имат своите плюсове и най-важно е по какъв начин ще осъществим тактическите инструкции на треньора и да ограничим до най-малко самостоятелните неточности.

В последните мачове отсъстваше Крачунов - до каква степен неналичието му се усети и ще липсва ли осъденият Тилев за мача с ЦСКА, или Арда има задоволително добър колектив, който да помогне за превъзмогването на сходни неналичия?

- Крачунов е доста умел и постоянен футболист. С него се познаваме чудесно. Играли сме дълго време дружно и с него е елементарно. Винаги отсъствието му се отразява. Тилев също е доста значима част от тима, само че считам, че имаме задоволително класа в нападателен проект и всеки, който го размени, ще се постарае неналичието му да не се отрази.

До края на годината сигурно ще отпаднат някои от любимците за купата. Все отново ни чакат възможни конфликти Левски - Лудогорец и Локо Пд - Черно море... Това подхранва ли упоритостите и фантазиите в Кърджали?

- Да, нашата цел е да играем оптимално сполучливо и добре. Отличен колектив сме и сме окуражени да дадем най-хубавото от себе си. Със сигурност, в случай че разкрием същинските си благоприятни условия, бихме били доста щастливи да стигнем допустимо най-далеч в шампионата за купата, а за какво не да играем и край.

Какви са задачите на Арда в шампионата и до каква степен може да стигне тимът в крайното класиране?

- Нямаме съответно сложени цели от управлението, само че нашата упоритост е да почистим грешките, които позволяваме, и с оглед капацитета, с който разполагаме, имам вяра, че можем да играем в първата шестица. Това е нашата цел, тъй като точно мачовете с най-хубавите носят същинското наслаждение и заряд.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР