Анатолий Чубайс - бившият вицепремиер на Русия по времето на

...
Анатолий Чубайс - бившият вицепремиер на Русия по времето на
Коментари Харесай

Бившият съветник на Путин Анатолий Чубайс е хоспитализиран 4 месеца след бягството от Русия

Анатолий Чубайс - някогашният вицепремиер на Русия по времето на Елцин и досегашен консултант на Владимир Путин - е признат в болница поради ненадейно заболяване.

Чубас напусна Русия в края на март, няколко седмици след началото на съветската военна инвазия в Украйна. Първоначално той и брачната половинка му бяха засечени в Турция - в този момент съветската журналистка Ксения Собчак оповестява, че 67-годишният икономист е приет в болница в столица на европейска страна, само че не показва къде по-точно се намира той.

Собчак е разговаряла със брачната половинка на Чубайс Авдотя Смирнова, която оповестява, че мъжът ѝ е в " несигурно положение ".

Диагностициран е с така наречен синдром на Гилен-Баре - рядко заболяване, при което имунната система на пациента поразява периферната нервна система.

Анатолий Чубайс се е почувствал зле, като ненадейно ръцете и краката му са почнали да губят сензитивност.

Според медията на Ксения Собчак " Осторожно, новости " - стаята, в която някогашният съветски политик се е намирал при утежняването на положението му, е обследвана от екип експерти по химическа отбрана. Полицията е провела разпити на всички очевидци.

В края на март Анатолий Чубайс подаде оставка от поста си като специфичен представител на Владимир Путин по въпросите на устойчивото развиване и напусна Русия. Той подаде оставка и от борда на шефовете на компанията " Система ".

Чубайс в никакъв случай не се е изказвал обществено против войната в Украйна, само че Bloomberg твърди, че точно несъгласието му с политиката на Путин в това отношение е повода да напусне Русия.

На 1 юни организация ТАСС заяви, че против него е почнало следствие за хипотетични корупционни закононарушения - повече елементи по делото обаче по този начин и не бяха разкрити.

Подозренията за вероятно отравяне на Анатолий Чубайс поради бягството му в чужбина идват към 2 години откакто съветският опозиционер Алексей Навални изпадна в кома по време на полет в Русия.

Независимото следствие по случая сподели, че той е станал обект на интервенция на съветските спецслужби, чиято цел е била да го отровят с новичок. Навални прекара седмици в немска болница, до момента в който възвърне способността си да върви и приказва. Версията на съветските медици беше, че той имал проблеми с метаболизма.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР