Анализ, свързан със злоупотребите с болнични, представен от социалния министър

...
Анализ, свързан със злоупотребите с болнични, представен от социалния министър
Коментари Харесай

Чиновниците с най-много болнични по празниците

Анализ, обвързван със злоупотребите с болнични, показан от обществения министър Деница Сачева сочи, че най-вече болнични през миналите празнични дни са употребили чиновниците, работещи в бюджетните организации.

Министър Сачева уточни, че по време на Коледните и Новогодишните празници не се е нараснал доста броят на взетите болнични листове, само че пък максимален бил процентът на заетите в бюджетната сфера – 25%.
Според цитираните данни от Сачева, в последните години разноските за парични компенсации заради общо заболяване са нарастнали от 253 милиона на малко под 463 милиона.

Затова и тематиката за злоупотребите с болнични ще бъде разисквана в едномесечен период в Националния съвет за тристранно съдействие. Работодатели, синдикати и страната са се фокусирали върху 40 ограничения за ограничение на злоупотребите, а при приемането им могат да се наложат законодателни промени, стана ясно от думите на Деница Сачева.

" Обсъждат се разнообразни разновидности, само че най-важното е, че права на хората няма да се лишават “, сподели Сачева, без да издава детайлности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР