Аналитикът Тони Саконажи от компанията AllianceBernstein в писмо до инвеститорите

...
Аналитикът Тони Саконажи от компанията AllianceBernstein в писмо до инвеститорите
Коментари Харесай

Цикълът на използване на iPhone нарасна до 4 години и това е голям удар за Apple

Аналитикът Тони Саконажи от компанията AllianceBernstein в писмо до вложителите сподели, че към сегашен ден потребителите закупуват нов iPhone приблизително един път на четири години. Увеличението на този цикъл от три на четири години стана ненадейно – в границите на последните 12 месеца . Това опечали както Apple, по този начин и вложителите, които се интересуват най-вече то растежа на облагата и от дивидентите.

Не е изключено увеличеният цикъл на потребление на iPhone да се дължи на обстоятелството, че компанията призна за казуса с акумулаторните акумулатори и се принуди да ги заменя отвън изискванията на гаранцията и при намалени цени. Компанията се извини и сподели, че не е предприемала никакви дейности за съзнателно понижаване времето на живот на своите устройства и не е влошавала тяхната работа, с цел да увеличи продажбите на новите смарт телефони. След замяната на батерията айфоните стартират да работят по-бързо и стават по-производителни, На процедура, по този метод срокът на безпроблемната употреба нараства най-малко с две години.

Саконажи смята, че през 2019 година динамичността на търсенето на iPhone ще бъде прекомерно негативна и съгласно неговите прогнози, спадът ще бъде от порядъка на 19%. Apple има намерение да се бори с този спад с прекомерно необикновена за тази корпорация тактичност – посредством понижение цените на айфоните, на пазарите, които най-вече са потърпевши от отслабването на националните валути.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР