Аналена Бербок - министърът на външните работи на Германия -

...
Аналена Бербок - министърът на външните работи на Германия -
Коментари Харесай

Външният министър на Германия посети Буча и връща посолството в Киев

Аналена Бербок - министърът на външните работи на Германия - стана първият представител на немското държавно управление, който посещава Украйна от началото на войната. 

Бербок посети киевското предградие Буча, в което починаха над 400 цивилни жители по време на едномесечната съветска окупация и което стана печално известно по целия свят със фотосите на разпръснати трупове на хора по улиците на града след отстъплението на съветската войска. 

Бившият съпредседател на " Зелените "  обяви, че Германия ще обезпечи поддръжка за разкриването на военнопрестъпниците, отговорни за клането в Буча, и възпламени свещ в локалната черква в памет на починалите. 

Тя разказва случилото се в града като " едно от най-тежките закононарушения, които човек може да си показа ". 

" Никой не може да понесе тази болежка, само че ние можем да дадем правдивост. Бихме могли да създадем дребен принос посредством следствието на военните закононарушения, закононарушенията против човечеството и да подсигуряваме, че причинителите ще бъдат подведени под отговорност. Това изискуем на жертвите ", споделя още тя. 

Аналена Бербок е посрещната в Буча от основния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова и се чака да се срещне с външния министър Дмитро Кулеба. 

Тя възнамерява да възвърне посолството в Киев за първи път след изтеглянето на дипломатите в Полша поради експлоадирането на войната. Spiegel показва, че Германия е една от последните западни страни, които отлагаха решението за връщането на представителството в столицата на Украйна. 

Украинският президент Володимир Зеленски към този момент насочи публична покана към немския държавен глава Франц-Валтер Щайнмайер да посети страната без значение от в началото влошените връзки сред двамата и проваления опит на Щайнмайер да гостува дружно с полския президент Анджей Дуда през април.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР