Ами ако ние сме извънземните, които търсим през цялото време?

...
Ами ако ние сме извънземните, които търсим през цялото време?
Коментари Харесай

Д-р Елис Силвър: Хората не са от Земята

Ами в случай че ние сме извънземните, които търсим от самото начало? Въпреки напредъка, реализиран в разнообразни области на науката като биология, химия и астрофизика, към момента не можем да кажем сигурно по какъв начин е почнал животът на Земята. Той неповторимо събитие във Вселената ли е? Или е допустимо да има планети, сходни на Земята, които да приютяват живот, даже в примитивни форми? Истината е, че ние сътворяваме теории за произхода му, откогато човешкият мозък е почнал да мисли.
Американският еколог доктор Елис Силвър във второто издание на книгата си, озаглавена „ Хората не са от Земята: научна оценка на доказателствата “, допуска, че нашият тип не е роден на Земята и може да е пристигнал от другаде. Д-р Силвър дава причини си, основани на разнообразни аспекти като човешката логика на психиката и твърди, че човечеството не е еволюирало дружно с други форми на живот на Земята. Според него хората са съществували на друга планета, а ние сме били „ докарани на Земята “ в доста далечното минало.
В книгата си Силвър разказва 53 фактора, които потвърждават, че не сме могли да еволюираме на Земята. Разказва хипотезата си за какво сме тук на Земята, по какъв начин и по кое време сме пристигнали, къде е същинската ни родна планета и какво е да живееш там. Екологът разсъждава над въпросите за какво действителни доказателства за нашата извънземност се пренебрегват, отхвърлят ​​и прикриват от учените и държавните управления и какво  в действителност знаем за извънземните и техните галактически кораби.
Силвър изяснява, че неговата книга се основава на научните разлики сред хората и другите животни на Земята. Земята почти дава отговор на нашите потребности като тип, само че може би не чак толкоз, колкото този, който ни е докарал тук в началото е считал, споделя Силвър. Изследователят показва хронични болести, засягащи човешката раса, като болки в гърба да вземем за пример - това съгласно него може да е знак, че нашият тип се е формирал в различен свят, с доста по-малка гравитация. Д-р Силвър загатва и други неповторими човешки черти: хората имат 223 спомагателни гена, които не се срещат при други типове.
Екологът счита, че човешката раса има няколко „ съществени минуса “, които ни навеждат на мисълта, че може и да не сме от тази планета. „ Всички сме хронично заболели “, изяснява доктор Силвър. „ Всъщност, в случай че съумеете да намерите един човек, който е на 100% здрав и не страда от някакво (може би прикрито или нестабилно) положение или разстройство (в книгата има просторен списък), ще бъда учуден " - споделя Силвър.
„ Вярвам, че доста от нашите проблеми произтичат от елементарния факт, че вътрешните ни телесни часовници са се развили в очакване на денонощие от 25 часа (изследователите на съня са потвърдили това). Но земното денонощие е единствено 24 часа. "
Д-р Силвър твърди, че една от опциите е човечеството да е пристигнало тук от Кентавър, най-близката звездна система до Слънцето.
В своята книга Силва изяснява, че макар че човечеството е сякаш най-развитият тип на планетата, то е изненадващо нежно и не задоволително пригодено за околната среда на нашата планета: хората мъчно понасят мощната слънчевата светлина и са склонни да изпитват мощна злост към естествено срещащите се (сурови) храни. 
Тезата на Силвър във второто издание на книгата му е, че човечеството е еволюирало на друга планета и е било превозено на Земята (като изцяло еволюирал Homo sapiens) преди сред 60 000 и 200 000 години.Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР