Американците са по-склонни да харчат повече пари за пътуване, концерти,

...
Американците са по-склонни да харчат повече пари за пътуване, концерти,
Коментари Харесай

Американците предпочитат да харчат повече за преживявания, отколкото за стоки

Американците са по-склонни да харчат повече пари за пътешестване, концерти, спортни прояви и други прекарвания, като в това време понижават разноските за закупуване на артикули.

Тази наклонност допуска, че търговците на дребно са в най-интензивната битка за потребителите от интервала преди началото на пандемията от ковид. В същото време те към този момент са изправени пред спад в търсенето на фона на трайно високата инфлация в страната, разяснява CNBC.

Освен това търговците на дребно се пробват да решат редица други проблеми, в това число нуждата да продадат непотребните ресурси от артикули, да привлекат тези купувачи, които към този момент са закупили артикули за бъдеща приложимост по време на пандемията, както и да раздвижат потребителите, които са привикнали да икономисват повече.

Някои търговци на дребно към този момент започнаха да предизвестяват за идните компликации. Така най-големият онлайн търговец на дребно в света Amazon.com изненада вложителите в края на предишния месец с по-слаба от предстоящото финансова прогноза за края на годината на фона на закъснение на растежа на електронната търговия и също по този начин разгласи прекъсване на търсенето за нов личен състав.

В същото време фирмите от туристическата промишленост, в това число самолетните компании и услугите за резервации, както и операторите на концертни зали, кина и игрища, означават повишаване на търсенето от страна на потребителите.

" Тенденцията към харчене на пари за прекарвания продължава ", сподели основният изпълнителен шеф на Mastercard Майкъл Майбах по време на конферентен диалог с вложители след публикуването на тримесечните резултати на компанията през октомври.

" Виждаме забележителна резистентност на разноските за услуги на самолетните компании, настаняване и хранене на открито - и се отдалечаваме от разноските в категории като мебели и артикули за дома ", сподели той.

През септември продажбите на самолетни пътувания в Съединени американски щати скочиха с повече от 56% на годишна база и набъбнаха с 10,9% на месечна база през 2019 година, съгласно Mastercard Spending Pulse. Търсенето на хотелско настаняване е повишено с над 38% на годишна база и с 42% по отношение на септември 2019 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР