Американското плуване има нужда от супер звезда. След Марк Шпиц

...
Американското плуване има нужда от супер звезда. След Марк Шпиц
Коментари Харесай

Кейлъб Дресел ли е новият Майкъл Фелпс?

Американското плуване има потребност от супер звезда. След Марк Шпиц при започване на седемдесетте години и Майкъл Фелпс, който приключи кариерата си след Рио 2016, на сцената се появи Кейлъб Дресел.
 Антъни Иванов не плува 100 метра бътерфлай поради болки в ушите
Антъни Иванов не плува 100 метра бътерфлай поради болки в ушите

Най-добрият български плувец завърши присъединяване си на Световното в Куанджу

22-годишният плувец завоюва 8 медала на приключилото Световно състезание в Гванджу (Южна Корея). Дресъл към момента не е Фелпс, тъй като медалите не са единствено златни. Дресел към този момент има 15 оценки от шампионатите на планетата, само че по времето на Фелпс нямаше смесени щафети, където новият доминатор е неизменим участник.

Кейлъб направи дубъл на 50 метра и 100 метра в свободния жанр и в бътерфлая. Той сграбчи златото в щафетите 4 х 100 метра свободен жанр при мъжете и в смесения вид. В последната дисциплинираност в Гванджу той остана втори със смесената щафета 4 х 100 метра при мъжете. Според експертите това се дължи на обстоятелството, че Дресел беше подложен да плува в предпоследния пост бътерфлая, вместо в решаващия златото пост на кроул. Там взе участие Нейтън Ейдриан, който пропиля преднината дадена му от Дресел и беше изпреварен в последните метри от британеца Дънкан Скот.
 Снимка 306174
Източник:

" Част от мен е доста щастлива, тъй като това е необикновено достижение и още ми е мъчно да осъзная какво се случва. Със сигурност изгубих малко коса в последните дни от всичкия стрес около плуванията. Пъпките по лицето ми също са доказателство за напъните ми ", показа Дресел.

Като върхово се смята достижението на Кейлъб Дресел на 100 метра бътерфлай. С 49.50 секунди той счупи с 32 стотни върха на Майкъл Фелпс, подложен на последния Мондиал със старите бански костюми в Рим през 2009 година.

Дресел разчита на старта, обръщанията и голямата си физика. Той натрупва голяма преднина първоначално, само че има задоволителна устойчивост до 100 метра с цел да я запази.

В очакване сме на игрите в Токио 2020, когато ще разберем дали Дресел може да се подреди до Шпиц и Фелпс. За в този момент му липсва универсалността на двете митове. А и 50 метра бътерфлай не е олимпийска дисциплинираност.
 Снимка 305913
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР