Американското издание The Washington Post публикува статия, от която следва,

...
Американското издание The Washington Post публикува статия, от която следва,
Коментари Харесай

Washington Post: Путин излиза победител в спора за присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО

Американското издание The Washington Post разгласява публикация, от която следва, че борбата в границите на Северноатлантическия алианс е същински подарък за съветския президент Владимир Путин, оповестява Gazeta.ru.

„ Г-н Путин е единственият победител в разногласието за разрешаването на Швеция и Финландия да се причислят към НАТО. Колкото по-скоро Турция и нейните сътрудници реализиран съглашение, толкоз по-добре за алианса.

По мнението на създателите на публикацията, спорът в Украйна " не дава на Запада никакви дълготрайни стратегически изгоди в близко бъдеще ", като се изключи предстоящото влизане в съюза на Финландия и Швеция, което Турция сега блокира.

В него се споделя също, че ще е нужна поредна дипломация за разрешаване на разликите сред Турция и други страни от НАТО. Освен това ще са нужни действителни отстъпки, някои от които Вашингтон може да направи.

Както отбелязва изданието, в Съединените щати президентът Джо Байдън и Конгресът могат да повлияят на разрешаването на разликите. Важно е да се разбере, че Турция е мощен и незаместим член на алианса, написа The Washington Post, като акцентира, че е належащо да защитят западните страни от Иран, а също по този начин дава опция на страните от НАТО да затворят по-голямата част от Черно море.

„ Колкото по-скоро Турция и нейните сътрудници реализиран съглашение, толкоз по-добре за алианса “, акцентира вестникът.

По-рано представителят на турския президент Ибрахим Калън съобщи, че страната не е в положение да ратифицира влизането на Швеция в НАТО.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР