Американският войник Травис Кинг се върна в САЩ, след като

...
Американският войник Травис Кинг се върна в САЩ, след като
Коментари Харесай

Американският войник, депортиран от Пхенян, вече е на родна земя

Американският боец Травис Кинг се върна в Съединени американски щати, откакто беше експулсиран от Северна Корея след двумесечното му задържане.

Според Пхенян редови войник Кинг прекосил границата от Сеул „ заради нечовешко отношение в американската войска и расова дискриминация “

Кинг слезе от аероплан в Сан Антонио, Тексас в четвъртък рано сутринта, съобщи Би Би Си.

23-годишният експерт по разузнаване мина нелегално в Северна Корея от Южна Корея през юли.

Преди да дойде вкъщи, редови войник Кинг беше трансфериран в американски затвор в Китай и по-късно отлетя до американска военна база.

След кацането му в базата се появиха фрагменти по какъв начин бива ескортиран от чиновници.

Според Пхенян Кинг е избягал от Южна Корея зарад „ нечовешко отношение “ и расизъм в американската войска.

Военният подлежал на дисциплинарно наказване, сбил се и блъснал полицейска кола в Сеул

Очаква се редови войник Кинг да бъде откаран в медицинския център на армията в Сан Антонио. Войникът ще бъде прегледан преди да бъдат подхванати каквито и да било дисциплинарни ограничения.

„ Можем да потвърдим, че редови войник Кинг е доста благополучен да се прибере у дома и с неспокойствие чака да се събере още веднъж със фамилията си “, съобщи върховен чиновник в администрацията.

Майка му Клаудин Гейтс сподели в изказване посредством своя представител, че ще бъде „ вечно признателна “ на американската войска и нейните сътрудници „ за добре свършената работа “.

Сделката за освобождението му беше реализирана с посредничеството на шведски чиновници, които пътуваха до Северна Корея и доведоха редови войник Кинг до границата с Китай.

Съединени американски щати се пробват да договорят освобождението на редника

Съединени американски щати и Северна Корея нямат дипломатически връзки и посолството на Швеция в Пхенян е преговаряло от името на Вашингтон.

Американският дипломат в Китай Никълъс Бърнс съобщи, че Пекин е изиграл „ градивна роля “, само че „ не е посредничил “ за освобождението на боеца.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР