Американският вицепрезидент Майк Пенс откри съвместната сесия на Сената и

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс откри съвместната сесия на Сената и
Коментари Харесай

Републикански сенатори се опитват отново да блокират избора на Байдън за президент на САЩ

Американският вицепрезидент Майк Пенс откри взаимната сесия на Сената и Камарата на представителите на Конгреса, която би трябвало да удостовери президентската победа на Джо Байдън, само че републиканците бързо внесоха несъгласие, като стопираха броенето на гласовете на гласоподавателите, съобщи Агенция Франс Прес.

Моменти след началото на сесията, последната процедурна стъпка за потвърждаване на успеха на Байдън над президента Доналд Тръмп, конгресменът Пол Госар се изправи, с цел да „ възрази против преброяването на изборните бюлетини от Аризона “.

Почти несъмнено е, че напъните на републиканците ще се провалят, защото лоялистите на Тръмп нямат задоволителна поддръжка в Камарата на представителите и Сената, с цел да осуетят удостоверяването на успеха на демократа от вота на 3 ноември.

Ходът на Госар, който провокира бурни овации, провокира двучасов спор във всяка камара, само че се чака възражението да бъде отхвърлено, преди процесът на узаконяване да продължи.
Снимка: Reuters
Междувременно вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс отхвърли обезверения напън на Доналд Тръмп, и съобщи, че няма пълномощия да отхвърля резултатите от гласуването на членовете на Избирателната гилдия, според които Джо Байдън на 20 януари би трябвало да встъпи в служба като идващият президент, съобщи „ Ройтерс “.

Пенс съобщи в декларация, публикувана от Белия дом, че неговата " премислена преценка е, че клетвата му да поддържа и пази конституцията не му разрешава да претендира за едностранно пълномощие да дефинира кои електорални гласове да се броят и кои не ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР