Американският университет в България (АУБ) въвежда нов формат в учебната

...
Американският университет в България (АУБ) въвежда нов формат в учебната
Коментари Харесай

С новия си формат „Софийски семестър“, АУБ посреща нарасналия брой студенти и „пренася“ общността и в столицата 

Американският университет в България (АУБ) вкарва нов формат в образователната стратегия, с цел да отговори на повишения брой нови студенти и да предложи съвременно решение за настаняване в интервал, в който следва уголемение на кампуса в Благоевград.

„ Софийски учебен срок “ дава опция на искащите студенти да посещават набор от курсове в модерната софийска точка - „ Илиев “ център, като предметите включват стратегически мениджмънт, потребителско държание, ръководство на човешките запаси, обществено предприемачество, връзки с обществеността и други

Все повече студенти от България, района и света аплайват в АУБ, водени от устрема за световно по дух и пълноценно висше обучение, което открива съществени кариерни хоризонти. В същото време цифрово обвързваният ни свят слага изключително огромни провокации пред висшите учебни заведения – да основават и поддържат общности по време на и след следването. В това връзки АУБ е ролеви модел. Броят на нови студенти в университета пораства, а „ Софийски учебен срок “ е решението, което дава нов модел на образование, като не лишава от фактора общественост, а го надгражда.

„ Въвеждаме с огромен възторг и взор в бъдещето нашия изнесен учебен срок, който ще разшири кръгозора на студентите “, разяснява президентът на АУБ доктор Дейвид Еванс. „ Всъщност всичко стартира с големия брой нови студенти, които аплайват в АУБ. Тяхната бройка нараства доста бързо и кампусът стартира да ни отеснява. Сега студентите, които желаят, ще могат да прекарат нов, друг и въодушевяващ учебен срок в столицата – като сме им обезпечили оптимални условия за образование в „ Илиев “ център, чудесни благоприятни условия за стажове и професионално развиване, както и отлични битови условия. Всичко това постигнахме посредством плодотворни партньорства с разнообразни бизнеси в София. Най-важното в тази концепция е комплексният метод, който се базира на построяването на устойчива общественост, с каквато ние с право се гордеем. Както е известно, АУБ работи по системата liberal arts, а при нея студентът и неговият интерес са в центъра на всички действия “, добавя той.

Инвестициите в напредък лишават време, само че на търсенето би трябвало да се отговори сега. „ Софийски учебен срок “ съставлява креативно и гъвкаво решение на възходящия интерес към университета, което освен дава отговор на потребностите на студентите, само че ги приготвя и за провокациите на бъдещето. Предимствата на София като локация са големи - посещение на лектори-практици от бизнеса, както и образуване на образователни визити и срещи във водещи компании. Особено скъпи са опциите за стажове, които нормално са налични единствено онлайн за студентите, които остават в кампуса в Благоевград.

Студентите от „ Софийски учебен срок “ ще се насладят на културна стратегия от планувани събития през целия учебен срок. Възможностите включват визити на музеи и културни събития (например музика, спектакъл, танци, кино и т. н.), празнични празненства, събирания на Асоциацията на възпитаниците на АУБ, обществени събития на АУБ като лекции и семинари, проведени от програмата EMBA, кино вечери в Илиев център и банкет в дома на зам. -ректора.

На студентите ще бъде обезпечен превоз до АУБ в няколко основни случая по време на семестъра, с цел да се върнат в кампуса на Благоевград за събития с цялата общественост, като студентите, несъмнено, са добре пристигнали да вземат участие във всички събития в кампуса на Благоевград.

Студентите, които станат част от „ Софийски учебен срок “ ще бъдат настанени в „ Kitchen 59 ”: https://kitchen59.bg – едно от най-новите и съвременни пространства в столицата, съчетаващо хотел, коуъркинг пространство и зони за другарство

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР