Американският тенисист Кристофър Юбанкс, който бе под №43 в световната

...
Американският тенисист Кристофър Юбанкс, който бе под №43 в световната
Коментари Харесай

Американец сензационно изхвърли Циципас от Уимбълдън

Американският тенисист Кристофър Юбанкс, който бе под №43 в международната класация преди " Уимбълдън ", сервира изненадата, като отстрани петия в света Стефанос Циципас (Гърция) след 3:6, 7:6 (4), 3:6, 6:4, 6:4. Така Циципас за следващ път не съумя да откри място сред най-хубавите осем на Откритото състезание на Англия.

Началото на мача не предвещаваше такъм край, като по-опитният Циципас сподели предимство и завоюва умерено първия сет с 6:3.
 Циципас е впечатлен от Анди Мъри
Циципас е впечатлен от Анди Мъри

Той обаче получи отпор във втората част, когато без нито един пробив се стигна до тайбрек, а в него единствено един изгубен сервис на Стефанов направи разликата сред двамата и резултатът бе подравнен.

Третият сет бе цялостно повтаряне на първия, а в четвъртия Юбанкс още веднъж откри сили да вдигне равнището си и завоюва деветия гейм, а по-късно при собствен сервис затвори и частта.

Петият сет стартира с пробив на Юбанкс, който бе върнат по-късно от гръцкия тенисист, само че американецът незабавно направи рибрейк, а по-късно затвори и мача с 6:4.

Това бе девета поредна победа на трева на Кристофър Юбанкс, който завоюва шампионата в Майорка, а в този момент и четири мача от главната скица на " Уимбълдън ". Той ще влезе сигурно в Топ 30 на тениса с представянето си до момента.

" Имам странни връзки с тревата, само че в последните дни тя е най-хубавият ми другар ", пошегува се американецът след мача.

За място на полуфиналите Юбанкс ще играе против руснака Даниил Медведев, който за първи път стигна до четвъртфиналите на " Уимбълдън ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР