Американският стрийминг гигант Netflix би трябвало да отчете рекорден брой

...
Американският стрийминг гигант Netflix би трябвало да отчете рекорден брой
Коментари Харесай

Netflix с рекорден брой потребители през второто тримесечие

Американският стрийминг колос Netflix би трябвало да регистрира рекорден брой плащащи консуматори при представянето на финансовите резултати за второто тримесечие на годината. Прогнозата на The Times показва, че компанията ще заяви за 234.5 млн. клиенти, като 2.7 млн. от тях са създали профилите си през интервала април - юни.Прогнозата на Refinitiv демонстрира, че Netflix чисто е добавил 1.7 млн. души към потребителската си база, което е цялостен поврат от същия интервал на 2022 година, когато беше регистриран спад от съвсем 1 млн. души. Второто тримесечие на годината по принцип е от по-слабите за стрийминг платформите, защото през него има редица училищен ваканции, написа Reuters.

Американският стрийминг колос Netflix би трябвало да регистрира рекорден брой плащащи консуматори при представянето на финансовите резултати за второто тримесечие на годината. Прогнозата на The Times показва, че компанията ще заяви за 234.5 млн. клиенти, като 2.7 млн. от тях са създали профилите си през интервала април - юни.

Прогнозата на Refinitiv демонстрира, че Netflix чисто е добавил 1.7 млн. души към потребителската си база, което е цялостен поврат от същия интервал на 2022 година, когато беше регистриран спад от съвсем 1 млн. души. Второто тримесечие на годината по принцип е от по-слабите за стрийминг платформите, защото през него има редица училищен ваканции, написа Reuters.
Факторите
Очаква се приходите за интервала да възлизат на 8.2 милиарда $, което би било нарастване от 3.6% на годишна база. Сериозна част от този скок се дължи на новия проект, който компанията предлага. Той е на по-ниска цена от 6.99 $ на месец, само че за сметка на това включва реклами. Данни на Visible Alpha демонстрират, че за шестте месеца, в които включващата реклами версия е налична, към 2.7 млн. души са се абонирали за този вид.

Новият вид за абонамент е от основно значение за компанията, защото въпреки и цената да е по-ниска, се получават обилни доходи от рекламата. Приходите, поддържани от реклами, евентуално възлизат на 169.3 млн. $ през второто тримесечие. Insider Intelligence предвижда, че Netflix най-вероятно ще генерира 770 млн. $ доходи от реклами до края на годината.
Реклама
Сериозна опция за увеличение на финансовите приходи е и битката със шерването на паролите, която Netflix стартира по-рано тази година. Ходът, който принуждава потребителите, които споделят акаунт отвън един и същи дом, да заплащат спомагателна такса, докара до четирите най-големи дни на прибавяне на консуматори в Съединени американски щати за последните пет години, демонстрират данни от изследователската компания Antenna.

" Нашите специалисти пресмятат, че от 100 млн. семейства, за които се оповестява, че споделят пароли, Netflix може да подтиква към 50%, с цел да основат в последна сметка свои лични сметки ", споделя анализаторът на Third Bridge Джейми Лъмли пред Reuters. Сценаристките митинги не са огромен проблем за пионера в стрийминга Друг позитивен миг, който се чака да бъде разискван при представянето на резултатите в сряда, е лимитираният резултат на стачката на сценаристите в Съединени американски щати върху компанията. Това се дължи на огромния брой интернационалните продукции, по които стрийминг платформата работи, като тя дава доза сигурност за продължаването на стартирането на нови оферти. Това мнение е подкрепено и от анализатори от SVB MoffettNathanson, Credit Suisse и Insider Intelligence.

Възможен проблем за компанията обаче е решението на Гилдията на екранните артисти и Американската федерация на телевизионните и радиоартисти да се включат към недоволството на Гилдията на сценаристите в Съединени американски щати. То пристигна, откакто двата профсъюза бяха в над едномесечни договаряния с радиа, малките екрани и стрийминг платформи за повишение на заплащането, само че значителен резултат не беше реализиран.

Дванадесетдневното удължение на контракта и договарянията малко преди първичния краен период в края на юни донесоха известна вяра за реализиране на договорка, само че враждебността единствено набъбна. Звездата от " Бавачката " Фран Дрешър, която оглавява профсъюза на екранните артисти, сподели, че това ги е предиздвикало да се " почувстват като че ли сме били излъгани, като може би просто да оставим студиата да популяризират своите летни филми още 12 дни ".
Реклама
Преди началото на договарянията 65 хиляди артисти, които гласоподаваха, с голямо болшинство приканиха синдикалните водачи да разгласят стачка, както направи Гилдията на писателите на Америка, когато договорът им изтече преди повече от два месеца. Какво желаят протестиращите В продължение на десетилетия артист, който взе участие в известно телевизионно шоу като Seinfeld или The Office даже един път, можеше да разчита на приемане на чекове за авторски права, когато сериалът се появяваше в повторения. По този метод даденият актьор получаваше възнаграждение даже в моменти, когато не е успявал да си откри работа. Моделът на стрийминга обаче значително понижи този приход, като остатъчните заплащания не са обвързани с известността на шоу или филм. Актьорите желаят дълготраен дял от тези доходи.

Проблемът е един от многото, които актьорите имат общо с писателите. Както за сценаристите, по този начин и за изпълнителите прекосяването към стрийминг и неговите резултати също значат по-кратки сезони на шоута с по-дълги шпации сред тях и затова по-малко работа. Те споделят, че инфлацията изпреварва плануваните нараствания на заплащането в техните контракти.
Свързани публикации Корпоративна Америка навлиза с положителна нотка в сезона на докладите 10 юли 2023, 06:55 Netflix поевтинява за потребителите в България 16 февруари 2023, 15:32
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР