Американският софтуерен разработчик Adobe и създателите на облачната уеб-дизайн платформа

...
Американският софтуерен разработчик Adobe и създателите на облачната уеб-дизайн платформа
Коментари Харесай

Adobe и Figma сложиха края на плановете за сливането си

Американският софтуерен разработчик Adobe и основателите на облачната уеб-дизайн платформа Figma оповестиха през тази седмица, че приключват хода на договарянията за сливането си в една договорка, оценяваща се на $20 милиарда Това се случи откакто английските и европейските регулатори се оповестиха срещу договорката.

През ноември от Агенцията по конкуренцията и пазарите на Англия (Competition and Markets Agency, CMA) оповестиха своето умозаключение, че съгласно тях договорката ще навреди на нововъведенията на софтуерния пазар на локалните цифрови дизайнери. Подобно на CMA регулаторните управляващи към Европейската комисия откри пълномащабно следствие по сливането през август, изразявайки сходни опасения във връзка с договорката.

Adobe и Figma показаха своето противоречие със заключенията на CMA и споделят визията си, че съюзът сред двете компании е щял да работи за насърчаване на нововъведенията. „ Макар Adobe и Figma да имаха визия за взаимното предефиниране на творчеството и продуктивността, ние продължаваме да се намираме в положителни позиции да капитализираме големите ни пазарни благоприятни условия и задача да променим света посредством персонализирани цифрови прекарвания “, гласи част от декларация във връзка оповестения край договарянията за сливането на двете компании.

Основана през 2012, Figma се явява облачна платформа, посредством която фирмите основават бързо потребителски интерфейси за уеб страници и приложения. Услугата разрешава голям брой разработчици да работят дружно в действително време, опция за противоположна връзка и връзка, както и основополагащия код за създавания артикул. Новината за желанието да придобият Figma от преди година не се одобри позитивно от акционерите на Adobe и дяловете на компанията паднаха за малко с съвсем 17%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР