Американският сенатор Крис Мърфи вярва, че сръбският президент Александър Вучич

...
Американският сенатор Крис Мърфи вярва, че сръбският президент Александър Вучич
Коментари Харесай

Щатският сенатор Мърфи вярва, че Вучич ще признае Косово, но е ядосан от митата

Американският сенатор Крис Мърфи има вяра, че сръбският президент Александър Вучич е подготвен да признае Косово, само че се ядосва на наложени от Прищина 100% мита за артикули от Сърбия, оповестява " Газета експрес ".

Пишейки в блога си за скорошното посещаване в Белград взаимно с републиканския сенатор Рон Джонсън , сенаторът демократ от Кънектикът съобщи: " И двамата имаме вяра , че той (Вучич) е г отов да подписа договорка с Косово , с цел да признае т яхната самостоятелност , само че тъкмо в този момент, той е сърдит като стършел за тези 100% мита. И двамата го убеждаваме да се върне на масата за договаряния допустимо най-скоро и той споделя, че незабавно откакто митата се вдигнат, той е подготвен да приказва . "

Сенаторът добавя, че чиновници на американското посолство в Прищина са изясни по какъв начин митата да навредили на нежната стопанска система на Косово. Мърфи разяснява, че визитата в Сърбия от двамата сенатори е единствено няколко часа , само че е значимо, " тъй като администрацията на Тръмп не обръща внимание на към момента кипящите спорове на Балканите ".

" Нашите визити тук-там като Белград и Прищина са американски делегации на най-високо равнище в тези страни по време на мандата на Тръмп. И изключително на място като Сърбия, което също има мощни връзки с Русия , е значимо американците да продължат да демонстрират, че поддържаме връзките си живи ", изяснява той.

Мърфи добавя, че " визитата приключи с доста добре посетена конференция с Вучич, където всички още веднъж удостоверяваме смисъла на връзките САЩ-Сърбия ".
 Белград: Решение на въпроса за Косово е допустимо единствено по пътя на компромиса
Белград: Решение на въпроса за Косово е допустимо единствено по пътя на компромиса

По думите й Сърбия би трябвало да получи " оптималното от вероятното и да загуби минимално "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР