Американският Сенат прие закон за данъчна реформа, който оставя президента

...
Американският Сенат прие закон за данъчна реформа, който оставя президента
Коментари Харесай

Американският Сенат подкрепи данъчната реформа на Тръмп


Американският Сенат одобри закон за данъчна промяна, който оставя президента Доналд Тръмп на една стъпка от огромна законодателна победа и то едвам през първата година на ръководството си.

По време на продължителна сесия сенаторите утвърдиха с 51 на 49 най-голямата данъчна смяна от 31 години насам, преодолявайки вътрешната опозиция на републиканците и недоволството на демократите с включването на промени в последния миг.

Приетата от Сената версия и тази, утвърдена по-рано този месец от Камарата на представителите, би трябвало да бъдат обединени в един общ текст, който да мине гласоподаване и в двете камари на Конгреса, преди да бъде изпратен за приемане на президентски автограф.

И в двете версии доста се понижава корпоративния налог – от сегашните 35% на 20%, като са планувани и по-скромни данъчни облекчения за самостоятелни лица с разнообразни типове приходи.

Гласуването в Сената е позитивна смяна за Тръмп и републиканските водачи, чийто проектозакон единствено преди 24 часа беше на ръба на неуспеха, когато група републиканци се опълчиха на проектите за бюджетен недостиг от 1,5 трлн. $ за 10 години. След продължителни договаряния обаче в проектозакона бяха направени промени в последния миг, което провокира гнева на демократите. По думите им те са получили документа от 479 страници с написаните на ръка промени в него единствено няколко часа преди гласуването.

Републиканците държат минимално болшинство в сената с 52 на 48 против демократите. При състояние, че всички демократи бяха срещу текста, несъгласието на единствено трима републиканци би го изпратило в историята.

С приемането на промяната от Сената Тръмп се доближава още по-близо до окончателното й приемане, като той нееднократно е посочвал, че желае текста на бюрото си за автограф до края на годината. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР