Американският Сенат одобри номинацията на президента Джо Байдън на Джанет

...
Американският Сенат одобри номинацията на президента Джо Байдън на Джанет
Коментари Харесай

За пръв път жена е финансов министър на САЩ

Американският Сенат утвърди номинацията на президента Джо Байдън на Джанет Йелън за финансов министър на Съединени американски щати, с което тя става първата жена заемала поста, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Седемдесет и четири годишната някогашна директорка на Управлението за федерален запас е третият член на кабинета на Байдън, утвърден от Сената, след министъра на защитата Лойд Остин и шефа на националното разузнаване Аврил Хейнс, отбелязва Агенция Франс Прес.

Йелън бе одобрена на поста с 84 гласа " за " против 15 " срещу " и се чака да играе основна роля в спечелването на утвърждението на Конгреса за избавителния пакет за превъзмогване на следствията от пандемията от ковид на стойност 1,9 трлн. $, препоръчан от президента Байдън.

От трибуната на Сената преди вота водачът на демократичното болшинство в горната камара на Конгреса Чък Шумър означи, че Йелън има поддръжката и на двете партии, показва АП.

Комисията по външни работи към Сената на Съединени американски щати пък утвърди с 15 против 3 гласа номинацията на ветерана посланик Антъни Блинкън за държавен секретар, заяви Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР