Американският разрушител Рос, който влезе в Черно море, е следен

...
Американският разрушител Рос, който влезе в Черно море, е следен
Коментари Харесай

Русия следи американски кораб, участвал в американския ракетен удар в Сирия

Американският унищожител " Рос ", който влезе в Черно море, е наблюдаван деликатно от съветския флот. Зачислени са два кораба, които са самобитен ескорт - корвета " Василий Биков " и разследващия транспортен съд " Иван Хурс ", разяснява съветското издание " Взгляд ", представено от Агенция " Фокус ".
" Определените сили и активи на Черноморския флот правят непрестанен мониторинг на разрушителя на американския флот " Рос ", който влезе в Черно море на 14 април 2019 година ", оповестява Министерството на защитата на Русия. Корабът на американския флот също е " взет под непрекъснато наблюдаване от бреговите радиотехнически средства на флота ". Патрулният транспортен съд " Василий Биков " и разследващият транспортен съд " Иван Хурс " наблюдават дейностите на американския боен транспортен съд непосредствено, потвърдиха от съветското отбранително министерство.
" Като се има поради това, което се случва в Украйна и Грузия, корабите на НАТО към този момент не могат да бъдат считани за другарски. Затова е открит непоколебим мониторинг, както посредством радиотехнически средства, по този начин и посредством радиопроследяване, както и образно ", сподели адмирал Игор Касатонов, водещ анализатор на групата съветници от Черноморския флот на началника на Руския общоприет щаб.
" Членовете на НАТО влизат в Черно море съгласно разпоредбите - 21 дни, не повече, и до момента това предписание не е било нарушавано. Що се отнася до тях, имаме галактически станции - спътници, има корабни станции, които могат да употребяват всевъзможни благоприятни условия за наблюдаване - навигация, битка и така нататък И най-после, има образно наблюдаване. Плюс самолети и хеликоптери. Няма проблем в Черно море, належащо е да се следи ", прибавя още един някогашен главнокомандващ на Руския черноморски флот адмирал Владимир Комойдов.
Разрушителят " Рос " е основан във военноморската база в испанското пристанище Рота. Заедно с наземните бази за противоракетна защита на Съединени американски щати в Полша и Румъния, той е участник в програмата за създаване на американската система за противоракетна защита в Европа. Преди две години екипажът на " Рос " взе участие в солиден удар с крилати ракети по сирийското военно летище Шайрат.
Що се отнася до новите му съветски " придружители ", и двата кораба са нови, пуснати са на вода единствено преди две години. Патрулният транспортен съд " Василий Биков " разполага с усъвършенствани сонарни и електронни оръжия, по-специално сонарна станция " Ариадна ", която разрешава да се откриват подводници на обилни дистанции, модерни средства за интензивно и пасивно радио-електронно разстройване, в това число и най-новия компютър " ПК-10 ". Хидроакустичният комплекс също по този начин дава опция за опознаване на режимите на работа на машинно-котелното помещение на вражеския съд и снимане на шумови портрети.
Вицепрезидентът на Руската академия за ракетни и артилерийски науки, лекар на военните науки, капитан първия сан Константин Сивков описа и за бордовия навигационен радар и комплекса " Позитив-МК ". " Той може да открие метода на работа на електронните средства на американския транспортен съд, както и средствата за електронното разузнаване ", изясни специалистът. " Те са тези, които разрешават да се следи положението на американския транспортен съд, действието на другите му електронни системи, да го фотографират, тъй че по-късно измененията във въоръжаването с течение на времето могат да бъдат съпоставени ", сподели Сивков.
Експертът добави, че " Василий Биков " " носи на борда хеликоптера Ка-27 и 24 безпилотни летателни апарата. Хеликоптери и радиоакустични шамандури могат да бъдат употребявани за хващане на шумовият портрет от сигналите, които маркират. " " Най-вероятно те ще употребяват пасивния режим на хидроакустичната станция, спуснат от хеликоптер. Той се слага под вода и се записва шумовия набор на противников кораб”, изясни Сивков.
Що се отнася до кораба " Иван Хурс ", там " всичко е същото, единствено в по-голям мащаб ", съобщи Сивков. " Това е разследващ транспортен съд, на него има особено съоръжение, само че характерното му техническо съоръжение е класифицирана информация ", добави той.
" Корвета като " Василий Биков " с противокорабни ракети обичайно съпровожда американските кораби в Черно море. Идеята е следната: належащо е да се потопи съответният транспортен съд преди момента, в който може вероятно да изстреля ракетите си. Ракетите могат да доближат до Москва ", съобщи военният специалист Павел Фелгенхауер пред в. " Взгляд ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР