Американският разработчик на графични решения NVIDIA и тайванският производител на

...
Американският разработчик на графични решения NVIDIA и тайванският производител на
Коментари Харесай

NVIDIA и MediaTek задълбочават сътрудничеството си в автомобилната електроника

Американският разработчик на графични решения NVIDIA и тайванският производител на мобилни процесори MediaTek се възползваха от трибуната на Computex 2023, с цел да разгласят взаимното си задълбочаване на съдействието в региона на автомобилната електроника. Бъдещите процесори на MediaTek за този пазар ще получат интегрирана NVIDIA графика и поддръжка на софтуерните решения на компанията.

В допълнение към графичното ускоряване, функционалните, интегрирани в процесорите на MediaTek, модули на NVIDIA ще дават отговор за работата на системите с изкуствен интелект. Процесорите на MediaTek ще получат многокристална основа и ще споделят с чиплет на NVIDIA, употребявайки високоскоростен интерфейс. Съответните разработки на MediaTek ще бъдат подкрепени от софтуерните решения NVIDIA DRIVE OS, DRIVE IX, CUDA и TensorRT. В допълнение към системите за забавление на транспортните средства, те ще бъдат употребявани и в блоковете за ръководство, отговарящи за сигурността на придвижването.

Семейството процесори на MediaTek с чиплет на NVIDIA в основата ще получи обозначението Dimensity Auto. Капацитетът на пазара на профилирани решения към края на тази година бе оценен от специалистите на Gartner на $12 милиарда. Платформата Dimensity Auto ще включва модули за работа с бордови камери, екрани и технологии за обработка на потребителските гласови поръчки. Функцията Auto Connect е предопределена да даде на пасажерите в автомобила високоскоростни безжични интерфейси за връзка с външния свят и телематика.

Кои автомобилни производители ще употребяват решенията на MediaTek от ново потомство, не се прецизира, само че въз основа на ценовата политика на тайванския разработчик може да се разчита на появяването им в колите от по-ниската ценова категория, защото към този момент се обслужва непосредствено от съставените елементи на NVIDIA.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР