Европейският комисар по въпросите на селското стопанство Януш Войчеховски ще

...
Европейският комисар по въпросите на селското стопанство Януш Войчеховски ще
Коментари Харесай

Еврокомисарят по селско стопанство Януш Войчеховски е на работно посещение в България

Европейският комисар по въпросите на селското стопанство Януш Войчеховски ще бъде на работно посещаване в България през днешния ден, оповестиха от представителството на Европейската комисия (ЕК) у нас.

В програмата на Войчеховски са планувани срещи в София с президента Румен Радев, с министър-председателя Димитър Главчев, с министъра на земеделието и храните доктор Георги Тахов, по чиято покана еврокомисарят идва у нас, и с представители на парламентарната комисия по земеделието, храните и горите.

Министър-председателят Димитър Главчев ще организира среща с Войчеховски, потвърдиха от Министерския съвет.

От 10:30 часа в Министерския съвет еврокомисарят ще взе участие в взаимен брифинг за медиите дружно с министър Тахов.

По време на визитата си Войчеховски ще има и среща с представители на браншови организации от земеделския бранш в България.

Припомняме, че последното послание на еврокомисаря по земеделието към българската публика беше през февруари по време на форума AGRI SUMMIT 2024 " Семената на триумфа ". В своето видеообръщение тогава Войчеховски съобщи, че България е на второ място в Европа по дейно асимилиране на средствата, отпуснати от Европейска комисия в отговор на провокациите в бранша.

Той акцентира, че в невиждани времена като сегашните селскостопанският бранш и селските региони са на ръба на оправянето с разнообразни компликации - войната в Украйна, климатичните промени, високите разноски и тежестта от новото законодателство.

Войчеховски идва в България в края на четиригодишния си мандат като еврокомисар.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР