Американският производител на електромобили Тесла (Tesla) изтегля близо 1,1 милиона

...
Американският производител на електромобили Тесла (Tesla) изтегля близо 1,1 милиона
Коментари Харесай

`Тесла` изтегля над 1 млн. коли заради опасност от прищипване - Икономика

Американският производител на електрически автомобили " Тесла " (Tesla) изтегля близо 1,1 милиона коли в Съединени американски щати, тъй като има заплаха прозорците да прищипят пръстите на човек, до момента в който се подвигат, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Автоматичната система, контролираща прозорците, не реагира вярно, когато засече затруднение, се показва в документи на компанията, подадени до регулаторните органи. Според Националната работа за сигурност по пътищата (National Highway Traffic Safety Administration) това е нарушаване на стандартите за автоматизирани прозорци на колите.

Изтеглянето обгръща избрани бройки от седана " Модел 3 " от годините 2017 до 2022-а, както и някои коли с висока проходимост " Модел Уай " от 2020 година и 2021 година, както и " Модел Екс " от 2021 година и 2022 година

" Тесла " е открила казуса по време на продуктови тествания през август, а притежателите на наранено коли ще бъдат известени с писма след 15 ноември, като след 13 септември създаваните коли са били оборудвани с ъпдейт на системата.

Компанията показва, че няма информация за възможни искове за обезщетение или пострадвания, породени от казуса към 16 септември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР