Американският производител на безалкохолни напитки Кока-Кола (Coca-Cola), често критикуван заради

...
Американският производител на безалкохолни напитки Кока-Кола (Coca-Cola), често критикуван заради
Коментари Харесай

От 2023 г. Коко-Кола ще прикрепя капачките към бутилките

Американският производител на безалкохолни питиета " Кока-Кола " (Coca-Cola), постоянно подложен на критика поради вероятното замърсяване на околната среда, което биха могли да провокират неговите артикули, към момента има вяра в бъдещето на пластмасовите бутилки. Компанията разгласи, че от 2023 година ще прикрепя капачките към тях, като задачата е да се обезпечи по-доброто им събиране и преработване, оповестява в. " Фигаро ", представено от Българска телеграфна агенция в неделя.

Като част от новата самодейност от април 2022 година ще бъдат пуснати на пазара дребни 500-милилитрови бутилки от 100 % рециклирана пластмаса. Те ще бъдат употребявани за другите типове питиета, създадени от групата. Целта е до 2030 година да се реализира 100 % рециклируемост на всички бутилки от цялата гама, тъй че в Европа да бъдат отстранени от приложимост над 200 000 тона пластмаси годишно, се споделя в официално съобщение на групата.

Компанията постоянно е подложена на критика поради въглеродния отпечатък на продуктите ѝ. Според неправителствената организация " Да се освободим от пластмасата " (Break Free From Plastic) Кока-Кола е оповестена през 2020-а за трета поредна година за най-замърсяващата с пластмаса компания, преди Пепси (Pepsi) и Нестле (Nestlе).

От няколко години " Кока-Кола " се пробва да направи модела си по-зелен, отбелязва " Фигаро ". През декември 2020 година тя разгласи, че си е сложила за цел да реализира въглеродна индиферентност до 2024 година, а до 2030 година компанията цели да понижи с 30 % парниковите си излъчвания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР