Американският президент Доналд Тръмп заяви на пресконференция във Виетнам, че

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви на пресконференция във Виетнам, че
Коментари Харесай

Тръмп: Северна Корея поиска прекалено много на срещата

Американският президент Доналд Тръмп съобщи на конференция във Виетнам, че Северна Корея е поискала прекомерно доста на срещата в Ханой, съобщи Асошиейтед прес.

По думите на Тръмп в подмяна на закриването на севернокорейския нуклеарен комплекс в Йонбьон КНДР е настояла за анулацията на всички наложени й интернационалните наказания.

Тръмп и държавният секретар Майк Помпейо бяха безапелационни пред публицистите, че Съединените щати няма да сключат сходна договорка, до момента в който Северна Корея не се откаже и от тайните си нуклеарни уреди отвън Йонбьон, както и от балистичната си и нуклеарна стратегия.

Тръмп съобщи, че Ким е поел ангажимент и в бъдеще да продължи да не прави нуклеарни и ракетни опити.

Американският президент сподели, че срещата с Ким е приключила в другарски звук, само че означи, че по време на договарянията си с Ким не е поемал ангажимент за последваща среща.

Според Тръмп не са нужни спомагателни наказания против Северна Корея, съобщи Франс прес

Не бива "да приказваме за налагането на още наказания. В Северна Корея има доста забележителни хора, които също би трябвало да живеят ", уточни американският водач.

Майк Помпейо съобщи, че му се е желало на срещата в Ханой двете страни да стигнат по-далеч в договарянията. Според американския държавен секретар Ким Чен-ун не е бил подготвен за това.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс уточни, че макар неналичието на реализирано съглашение на срещата във Виетнам, диалогът на Тръмп с Ким е бил работлив, а договарянията на Съединени американски щати с КНДР ще продължат.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР