Американският президент Доналд Тръмп заплаши страната му да напусне Световната

...
Американският президент Доналд Тръмп заплаши страната му да напусне Световната
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ може да излязат от Световната търговска организация

Американският президент Доналд Тръмп заплаши страната му да напусне Световната комерсиална организация (СТО), която остро подлага на критика, защото съгласно него облагодетелства Китай в ущърб на Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

" Ще напуснем, в случай че би трябвало ", съобщи през днешния ден президентът пред чиновниците в химически цех на компания " Шел " в щата Пенсилвания.

Знаем, че ни мамят от години и това повече няма да продължава, сподели той.

Тръмп не за първи път заплашва да напусне интернационалната организация, която в предизборната си акция определяше като отживяла времето си. През лятото на предходната година той сподели, че СТО се отнася със Съединени американски щати " доста зле " от години и увери, че в случай че организацията не се реформира, Вашингтон може да излезе от нея. В края на юли още веднъж настоя организацията да се реформира, тъй че повече да не фаворизира разрастващите се страни, напомня Българска телеграфна агенция.

Правителството на Тръмп от дълго време укорява СТО и някои нейни членове като Китай, че злоупотребяват със статута си на разрастващи се страни, който разрешава да се отсрочва използването на някои съглашения или да бъдат предпазени дадени браншове, без това да разгневи останалите членове на организацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР