Американският президент Доналд Тръмп ще търси 8,6 милиарда долара за

...
Американският президент Доналд Тръмп ще търси 8,6 милиарда долара за
Коментари Харесай

Тръмп се готви да иска още милиарди за стената си с Мексико

Американският президент Доналд Тръмп ще търси 8,6 милиарда $ за стената си по границата с Мексико в бюджета за 2020 година, като е много евентуално това да докара до нов конфликт с Конгреса, съобщи икономическият консултант на Белия дом Лари Кудроу, съобщи БГНЕС.
Искането ще бъде оповестено през днешния ден (11 март) и ще надмине предходното от 5,7 милиарда $, което Тръмп насочи предходната година. Именно това искане - за 5,7 милиарда $, докара до 35-дневно блокиране на приемането на федералния бюджет на Съединени американски щати, което е най-дългото досега.
В изявление пред фаворизираната от Тръмп телевизия Fox, Кудроу призна, че новото искане евентуално ще значи възобновяване на битката за финансиране. Но той сподели и, че Тръмп " ще остане със стената си. Той ще се придържа към граничната сигурност. Мисля, че това е главното ".
Лидерите на демократите в Конгреса – Нанси Пелоси и Чък Шумър, осъдиха този ход, като предизвестиха Тръмп, че го чака ново проваляне. В общо изказване Пелоси и Шумър упрекнаха Тръмп, че е " наранил милиони американци и предизвикал безпорядък, откакто неразумно е блокирал държавното управление, с цел да се опита да получи скъпа и неефективна стена ".
" Конгреса отхвърли да финансира стената му и той бе заставен да признае провалянето си да пусне държавното управление. Това ще се повтори, в случай че той се опита още веднъж. Надявам се, да си е научил урока”, обявиха те.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР