Американският президент Доналд Тръмп прие емира на Катар в Белия

...
Американският президент Доналд Тръмп прие емира на Катар в Белия
Коментари Харесай

Тръмп прие емира на Катар в Белия дом след период на хладни отношения

Американският президент Доналд Тръмп одобри емира на Катар в Белия дом съвсем година след обвиняванията, че катарското държавно управление финансира на „ най-високо равнище ” тероризма, съобщи БГНЕС

Срещата в Овалния кабинет с емира Тамим бин Хамад ат Тани поставя дефинитивно завършек на напрежението сложило под въпрос съществуването на US въздушна база в Персийския залив.

„ Той е мой другар ”, съобщи Тръмп и добави „ и прелестен благородник също по този начин ”.

В известие на Белия дом за срещата се споделя, че „ двамата водачи са разискали взаимни старания за завършване на търговски покупко-продажби, които ще основат над 50 000 работни места за американци “, а също по този начин рецесията в Сирия и „ иранското и съветското неприятно въздействие “ там., заяви Агенция Франс Прес. Не бяха огласени елементи за покупко-продажбите.

Преди година картината беше много по-различна. Тогава Тръмп поддържа позицията на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства против Катар, които упорстваха страната да отслаби връзките си с Иран и да спре да финансира екстремизма.

Тръмп в началото поддържаше икономическата обсада на Катар, само че под въздействието на съветници, които му показаха значимостта на американската база южно от Доха, той зае по-умерена позиция.

Според емира на Катар „ Тръмп е помагал на страната много по време на блокадата ”, като той благодари и на американските жители за поддръжката.

„ Никога не сме и няма да толерираме хора, подкрепящи тероризма. Ние си сътрудничим със Съединени американски щати, с цел да спрем финансирането на тероризма в целия район ”, добави емирът.

Тръмп поздрави Катар за новите и военни поръчки, като съобщи „ огромна част от оборудването си те ще купят от нас ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР