Американският президент Доналд Тръмп оттегля изцяло делегацията на САЩ за

...
Американският президент Доналд Тръмп оттегля изцяло делегацията на САЩ за
Коментари Харесай

В Давос се провали и последният шанс На Борисов да види на живо хора на Тръмп!

Американският президент Доналд Тръмп отдръпва напълно делегацията на Съединени американски щати за Световния стопански конгрес в Давос, заяви Си Ен Ен.

Преди седмица той отхвърли личното си присъединяване във форума поради “затварянето” на американското държавно управление, до момента в който демократите в Конгреса не одобрят новия бюджет, в който е включено и финансиране на граничната стена с Мексико.

Оттеглянето на американската делегация в Давос анулира и контрактуваната среща на четири очи на българския министър председател Бойко Борисов с американския държавен секретар Майк Помпейо. Двамата трябваше да беседват в Давос, като съществена тематика се очакваше да бъде договорката за закупуване на осем изтребителя Ф-16 от страна на България.

Освен Помпейо в Давос трябваше да отидат финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин, комерсиалният секретар Уилбър Рос и висшият търговски представител Робърт Лайтизър.

Тръмп е отменил визитата на делегацията, тъй като ще се нуждае от министрите си при договарянията с Конгреса, стана ясно от изказването на прессекретаря на Белия дом Сара Сандърс.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР