Американският президент Доналд Тръмп обяви, че заради успеха на примирието

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че заради успеха на примирието
Коментари Харесай

Тръмп отмени всички санкции срещу Турция заради "успеха" на примирието в Сирия

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че поради триумфа на примирието в Сирия е наредил да бъдат анулирани всички наказания против Турция, наложени поради интервенция " Извор на мира " против кюрдските бойци. Той добави че Вашингтон си резервира правото още веднъж да наложи ограниченията, в случай че Анкара не се оправи със задържането на бойците от " Ислямска страна ", до момента охранявани от кюрдите.

" Това бе резултат, който бе реализиран от Съединени американски щати, от никоя друга страна. Готови сме да поемем отговорност, само че и заслуги, " съобщи Тръмп. Той похвали страните, които са се намесили, и добави, че желае " страните в района " да се погрижат за себе си и границите си, " сподели американският държавен глава. Президентът увери, че е реализирана " доста постоянна зона " в Сирия и " 20-километрова зона ", в която са убити " хиляди и хиляди хора " преди този момент.

Думите на Тръмп следват съвсем двуседмичната турска интервенция против Силите за отбрана на арода - кюрдски бойци, считани от Турция за терористи. В четвъртък вицепрезидентът Майк Пенс контракти с турския президент Реджеп Тайип Ердоган помирение за пет дни. Малко преди приключването му Ердоган и съветският президент Владимир Путин подписаха меморандум, преначертал позициите на силите в Северна Сирия.

Санциите бяха наложени предходната седмица - лични (срещу министри) и против две министерства, бяха наново увеличени и вносни мита.

Съединени американски щати в това време сведоха наличието на бойците си в региона до минималното, откакто няколко години бяха съдружници на кюрдите в битката против " Ислямска страна ". Военни ще останат единствено с цел да охраняват обекти, свързани с петрола: " Ще пазиме петрола и ще решим какво да вършим с него в бъдеще. "

" Турция, Сирия и всички форми на кюрдите се борят от епохи. Направихме им огромна услуга и в този момент излизаме... Нека някой различен да се бори в тези огромни, опетнени с кръв пясъци. " След " съвсем 10 години " напъните от последния месец предолагат умерено излизане, добави президентът.

" Хиляди животи са избавени без даже капка американска кръв - никой не е убит, никой не е погубен, " съобщи Тръмп. Той добави, че е приказвал с кюрдския пълководец Мазлум Кобане (с който се свърза и по време на интервенция " Извор на мира " с концепция за ходатайство сред кюрдите и Турция) и че е чул благодарността му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР