Американският президент Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин

...
Американският президент Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин
Коментари Харесай

Доналд Тръмп и Владимир Путин разговаряха рекордно дълго

Американският президент Доналд Тръмп и съветският му сътрудник Владимир Путин разговаряха за първи път онлайн. Срещата им, която се организира в в границите на годишния конгрес на Г-20 в Хамбург, продължи много повече от плануваното – при планувани към 35 минути двамата водачи разговаряха повече от два часа.

Досега Тръмп, който встъпи в служба при започване на годината, и Путин бяха разговаряли единствено по телефона.

На фона на днешната им среща представители на държавното управление на Съединени американски щати оповестиха, че Вашингтон и Москва са постигнали съглашение за помирение в Югозападна Сирия, което ще влезе в действие в неделя.

В диалозите Путин застана зад свободната търговия, а Тръмп – против нея.

На първата им среща обаче тонът бе сдържан.

„ Сега единствено започваме разговора, само че ще продължим. Очакваме доста положителни неща за Русия, Съединените щати и всички останали”, сподели Тръмп.

„ Ако желаеме положително развиване на двустранните връзки и решение на някои интернационалните проблеми, несъмнено се нуждаем от среща на четири очи. Много се веселя, че мога да се срещна с вас лично”, уточни Путин.

Г-20 е групата на 20-те най-развити стопански системи в света. Те съставляват 2/3 от популацията на Земята и 3/4 от международната търговия. След финансовата рецесия от 2008 година страните от Г-20 се срещат всяка година, с цел да разискват настоящи световни проблеми. Тази година главните тематики са климат и търговия.

Вижте още за срещата във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР