Американският президент Доналд Тръмп и британският премиер Тереза Мей са

...
Американският президент Доналд Тръмп и британският премиер Тереза Мей са
Коментари Харесай

Тръмп и Мей са единодушни че е необходимо да се подготви международен отговор в Сирия

Американският президент Доналд Тръмп и английският министър председател Тереза Мей са единомислещи, че е належащо да се приготви интернационален отговор, с който да бъде спряна използването на химически оръжия в Сирия, оповестиха от кабинета на Мей.

Двамата водачи разговаряха по телефона, откакто министрите в Лондон дадоха поддръжка на Мей да предприеме ответни дейности дружно със Съединените щати и Франция. Лондон и Вашингтон ще продължат да работят дружно, с цел да изготвят интернационалния отговор, се показва в декларация от кабинета на английския министър председател.

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи,че страната му може да предприеме въздушни удари. В изявление за телевизия ТеЕф1 Макрон изясни за какво Франция е допустимо да прибегне до сходна мярка:

" Имаме доказателство, че е употребявано химическо оръжие - става дума за хлор, от режима на Башар Асад в Сирия, с което той е минал границата, съобщи президентът на Франция Макрон. "

Русия, посредством своя непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя още веднъж прикани Съединени американски щати и съдружниците им да се въздържат от военни дейности. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се събере през днешния ден на ново изключително съвещание, поискано от Москва, за разискване на опасността за интернационалния мир от възможни въздушни удари в Сирия, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР