Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Джо Байдън обявява мерки за обуздаване на цените на храните в САЩ 


Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в ще показа серия ограничения в опит да успокои скока на цените на храните в Съединени американски щати, заяви Белият дом, представен от Франс прес.

По време на посещаване в селскостопанска плантация покрай северния американски град Чикаго Байдън ще разгласи удвояване на държавните вложения в локалното произвеждане на торове. Неговата администрация ще улесни сключването на застраховки от фермери, които отглеждат по две реколти, само че от време на време срещат усложнения да се застраховат. Този вид интензивно земеделие се състои в развъждането на един и същи терен на две култури през годината - да вземем за пример пшеница, а по-късно соя.

Белият дом дава обещание и по-голяма поддръжка за фермерите, практикуващи точно земеделие, което разрешава по-пестеливо потребление на торове.

През март цените на храните в Съединени американски щати скочиха с 9,2 на 100 по отношение на март 2021 година в подтекста на повсеместното повишаване на инфлацията.

Войната в Украйна провокира повишаване на храните в целия свят вследствие на блокирания експорт по море от страната, която е огромен производител на зърно, както и поради безпокойствата за сеитбата на украинските селскостопански производители. 

Украйна и Русия са огромни експортьори на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово олио.

Към това се прибавя и шокът с съветските торове, откакто Москва предложи на производителите да спрат краткотрайно износа. Русия е най-големият международен снабдител на торове, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР