Американският президент Джо Байдън замина на посещение в Южна Корея

...
Американският президент Джо Байдън замина на посещение в Южна Корея
Коментари Харесай

Американският президент на посещение в Южна Корея и Япония

Американският президент Джо Байдън отпътува на посещаване в Южна Корея и Япония. АФП отбелязва, че задачата на визитата е да затвърди водачеството на Съединени американски щати в Азия в миг, когато вниманието на Белия дом е изтеглено към Русия и Европа на фона на възходящата военна и комерсиална мощност на Китай и опасенията от севернокорейски нуклеарен опит по време на пътуването.

Съединени американски щати са разположили в Южна Корея близо 30 000 военни, някои от които Байдън ще посети по време на пътуването. 55 000 души наброява американският контингент в Япония, показва Агенция Франс Прес.

По-рано през седмицата управляващите в Сеул предизвестиха, че при положение на севернокорейска провокация имат проект Б. Той планува подготвеност за защита на обединените сили на Съединени американски щати и Южна Корея, на командните и контролните системи, даже в случай че това изисква смяна на графика на визитата на Байдън, сподели почитан южнокорейски представител.

Американски разследващи данни сочат, че Северна Корея може да извърши тестване на междуконтинентална балистична ракета, заяви Ройтерс.

Агенциите напомнят, че в това време Северна Корея оповестява, че се бори с Covid вълна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР